Παγωτοοοό!
Το παγωτό είναι αγαπημένη λιχουδιά της μοναχοκόρης μου (και της αφεντιάς μου). Δεν ήθελα, όμως, να τρώει από τα έτοιμα. Δοκιμάζοντας, λοιπόν, πολλές συνταγές κατέληξα σε αυτή της νύφης μου, που είναι εύκολη θρεπτική για τα παιδιά, πεντανόστιμη και αφράτη! Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και σίγουρα θα τη λατρέψετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν χρειάζεται να το ξαναχτυπήσουμε γιατί είναι πολύ αφράτο. Μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας ή γλυκό κουταλιού σε μικρά κομμάτια ή λιωμένη σοκολάτα στη σαντιγί ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!!!
Υλικά
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
1 εβαπορέ μεγάλο πλήρες
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 πακέτο κούκις
-
Λίγο λικέρ της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
-
2 σωληνάρια βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο.
-
2
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και το λικέρ και βάζουμε στο ψυγείο.
-
3
Χτυπάμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη γύρω στα 12-14 λεπτά να γίνει αφράτο και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
-
4
Ανακατεύουμε απαλά αλλά με γρήγορες κινήσεις με τη σαντιγί, γιατί το γάλα νερώνει εύκολα και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από μια ώρα σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του παγωτού.
Σχόλια (84)