Παϊδάκια κοτόπουλο στη σχάρα με μαρινάδα

Bαθμολογία: 4.2
       
 
5 ψήφοι
,

Περιγραφή

Συνηθως το κοτοπουλο μου μυριζει για αυτο λοιπον πλεον το φτιαχνω απο βραδις με αυτην την μαριναδα και ειναι απιστευτο... δοκιμαστε το.

Παϊδάκια κοτόπουλο στη σχάρα με μαρινάδα
photo: litsa d

Συνταγή από:

τουιτι

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

για την μαριναδα

  • 1 πιπερια πρασινη
  • 1 λεμονι
  • σκορδο
  • κρεμμυδι
  • ριγανη
  • αλατι, πιπερι, καρυ
  • μαιντανος
  • και προαιρετικα ντοματα


  • 1 κοτοπουλο παϊδακια

για την σαλτσα

  • λιγο μουσταρδα
  • 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενο
  • λαδι
  • αλατι
  • πιπερι
  • καρυ
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Απο το βραδι κανουμε το εξης: πλενουμε το κοτοπουλο που ειναι ηδη απο τον χασαπη κομμενο παϊδακια, το αφηνουμε να στεγνωσει.
  2. Εντωμεταξυ ψιλοκοβουμε τα υλικα για την μαριναδα, το σκορδο το κρεμμυδι, την πιπερια.
  3. Τοποθετουμε τα μισα παϊδακια σε ενα μπολ βαζοντας λεμονι - προσοχη οχι πολυ λεμονι γιατι θα πικρισει, λιγες σταγονες. Συνεχιζουμε με ριγανη και τα ψιλοκομμενα λαχανικα. Σε αυτο το σημειο βαζουμε και την ντοματα κομμενη σε ροδελες προαιρετικα, αλατι, πιπερι και καρυ.
  4. Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο, βαζουμε τα υπολοιπα παϊδακια και επαναλαμβανουμε την προηγουμενη διαδικασια. Κλεινουμε το μπολ και το βαζουμε στο ψυγειο.
  5. Την επομενη μερα οταν ειναι ετοιμη η φωτια ψηνουμε τα παϊδακια οπως τα βγαζουμε απο το μπολ με τα λαχανικα
  6. Εντωμεταξυ χτυπαμε στο μουλτι τα υλικα ολα μαζι για την σαλτσα και περιχυνουμε τα παϊδακια μολις βγουν απο την φωτια. Εαν εχετε και ψωμακι για ψησιμο με λιγο λαδι και ριγανη ειναι το τελειο.... καλη σας ορεξη

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγη την εμπνευστικα μονη μου για την μαριναδα δεν ξερω εαν υπαρχει καπου παντως σε οσα τραπεζια την εχω κανει εχει εξαφανιστει, το κοτοπουλο παιρνει αλλη γευση.

Περιμενω εντυπωσεις.

Την ποσοτητα για την μαριναδα, δηλαδη σκορδο και το κρεμμυδι, την αφηνω σε εσας αναλογα με το τι σας αρεσει περισσοτερο, θελει ομως και τα δυο.

Για καλυτερο ψησιμο ζητηστε απο τον κρεοπωλη να το χτυπησει ωστε να γινει και πιο γρηγορα. Ευχαριστω

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 27-3-09  
    Συμπαθητική γεύση, αν και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Κλασσική, νόστιμη γεύση.
    #
    Σχόλιο από treleni, 29-7-10  
    Ηταν αρκετα καλη συνταγη, αλλα μου φανηκε κατι σχετικα απλο σαν γευση, οχι κατι το ιδιαιτερο οπως λεει και η Ναυσικα. Την δευτερη φορα που την εκανα εβαλα λευκο κρασι στην μαριναδα και επειδη δεν ειχα μαιντανο εβαλα βασιλικο! Εγινε ΘΕΙΚΟ! Δοκιμαστε το!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 2-12-10  
    κλασικο και νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από anina, 31-12-13  
    Εχω να πω οτι το κοτοπουλο απογειωνεται και προτεινω ανεπιφυλακτα -αν δεν υπαρχει ευκαιρη η σχαρα- ψησιμο στο γκριλ στους 180 με 200 βαθμους στο δευτερο ραφι του φουρνου (απο πανω) και μιαμμμ!!!!
    Μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 24-6-16  
    Καταπληκτικό φαγητό. Έφτιαξα μπούτι φιλέτο και το εψησα στην ηλεκτρική ψηστιερα

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 27-3-09  
    Συμπαθητική γεύση, αν και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Κλασσική, νόστιμη γεύση.
    #
    Σχόλιο από treleni, 29-7-10  
    Ηταν αρκετα καλη συνταγη, αλλα μου φανηκε κατι σχετικα απλο σαν γευση, οχι κατι το ιδιαιτερο οπως λεει και η Ναυσικα. Την δευτερη φορα που την εκανα εβαλα λευκο κρασι στην μαριναδα και επειδη δεν ειχα μαιντανο εβαλα βασιλικο! Εγινε ΘΕΙΚΟ! Δοκιμαστε το!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 2-12-10  
    κλασικο και νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από anina, 31-12-13  
    Εχω να πω οτι το κοτοπουλο απογειωνεται και προτεινω ανεπιφυλακτα -αν δεν υπαρχει ευκαιρη η σχαρα- ψησιμο στο γκριλ στους 180 με 200 βαθμους στο δευτερο ραφι του φουρνου (απο πανω) και μιαμμμ!!!!
    Μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 24-6-16  
    Καταπληκτικό φαγητό. Έφτιαξα μπούτι φιλέτο και το εψησα στην ηλεκτρική ψηστιερα

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. Μπο...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της smeristoudi
    στα κάρβουνα και πέριξ
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της giotaath
    ΕΦΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 266 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 564 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ
    Ένα βιβλίο 380 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt