Παϊδάκια με πατάτες στη γάστρα
Απλό και νόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι πατάτες καλό θα είναι να είναι μικρές ή αλλιώς κόψτε τες στα δύο ή στα τέσσερα, στο μέγεθος 1 μεγάλου αυγού. Επίσης, είναι προτιμότερο να είναι λευκές και όχι πολύ κιτρινισμένες, για να μην ανεβάζουν πολύ το σάκχαρο του αίματος.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα παϊδάκια με το αλάτι και τη ρίγανη και μετά προσθέτουμε το πιπέρι και το μέλι. Τα αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο (εάν θέλετε και από το προηγούμενο βράδυ).
-
2
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ρίγανη και πιπέρι.
-
3
Αλείφουμε με λίγο λάδι τη γάστρα για να μην κολλήσουν οι πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα.
-
4
Από πάνω βάζουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε στους 180οC για 2 ώρες ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα παϊδάκια και να ψηθούν οι πατάτες.
Σχόλια (2)