Παξιμαδάκια βανίλιας της Έλενας
Απίστευτα παξιμαδάκια που τρίβουν στο στόμα και μαλακώνουν αμέσως μόλις τα βουτήξετε στο ρόφημά σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε κάλλιστα να αφαιρέσετε την βανίλια και να τα αρωματίσετε με ό,τι άλλο σας αρέσει πχ. γλυκάνισο, κανέλα, πορτοκάλι κτλ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε το σπορέλαιο.
-
2
Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι έως η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
-
3
Χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη, τα πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστούνια και τα πατάμε με τον πλάστη.
-
4
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετα το μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για μισή περίπου ώρα.
-
5
Μόλις χρυσαφίσουν τα βγάζουμε και τα κόβουμε στο σημείο που τα είχαμε χαράξει. Τα γυρίζουμε στο πλάι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5' ακόμα.
-
6
Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια