Παξιμαδάκια γλυκάνισου
Για τον καφέ σας δεν παίζονται!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται για πολύ καιρό σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Υλικά
-
1 φλυντζάνι ηλιανθέλαιο
-
1 φλυντζάνι μαργαρίνη
-
1 φλυντζάνι ζάχαρη
-
1 φλυντζάνι ούζο
-
1 φλυντζάνι χυμό πορτοκαλιού
-
6 κουταλάκια Baking
-
4 κουταλάκια γλυκάνισο
-
7 φλυντζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
σισάμι για περιτύλιγμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ ή στο μίξερ που φτιάχνει ζύμη ρίχνουμε το αλεύρι, το baking το γλυκάνισο, τη ζάχαρη, το λάδι και το βούτηρο και ανακατευουμε καλά.
-
2
Μετά βάζουμε τα υγρά σιγά σιγά και ζυμώνουμε να γίνει μια αφράτη ζύμη.
-
3
Φτιάχνουμε τα παξιμάδια μας, τα περιτυλίγουμε στο σισάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο.
-
4
Όταν ψηθούν όλα, τα κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο να γίνουν παξιμάδια.
Σχόλια (12)