Παξιμαδάκια με ρακή
Νηστίσιμα και τραγανά παξιμαδάκια για την περίοδο της νηστείας κι όχι μόνο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου.Προσωπικά επειδή είμαι λάτρης του αγνού ελαιόλαδου αντί για σπορέλαιο χρησιμοποιώ ελαιόλαδο μαζί με χυμό πορτοκάλι (για να μην είναι βαρύ στη γεύση) και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Επίσης, αντικαθιστώ τη μισή ποσότητα αλεύρι με φαρίνα ολικής άλεσης.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και την κανέλα κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
-
2
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη κια φτιάχνουμε ισόποσες φραντζόλες με διάμετρο περίπου 3 εκατοστά. Ρολάρουμε στο σουσάμι.
-
3
Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).
-
4
Βγάζουμε το ταψί, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν οι φραντζόλες και κόβουμε με ένα οδοντωτό μαχαίρι σε παξιμαδάκια. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να γίνουν τραγανά τα παξιμαδάκια μας.
Σχόλια (3)