Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Αυτά τα biscotti έχουν και βούτυρο στα συστατικά τους κι έτσι είναι κάπως πιο αφράτα από τα κλασσικά παξιμαδάκια. Προσοχή όμως γιατί είναι και άκρως εθιστικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε ένα γλάσο άσπρης σοκολάτας (90γρ. λευκή σοκολάτα με 1κ.γ. λάδι σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει) και να βουτήξετε τη μία τους άκρη μέσα. Αφήστε τα μετά σε καθαρή λαδόκολα να στεγνώσουν.Τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας θα πρέπει να είναι μεγαλούτσικα (όχι φλίδες) για να τα καταλαβαίνεις μετά. Εμένα μου θρυμματίστηκε αρκετά και η περισσότερη έλιωσε μέσα στο παξιμάδι. Λίγα κομμάτια φαίνονται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35-40
  1. 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 3/4 φλ. ζάχαρη
  3. 3 μεσαία αυγά
  4. 1 βανίλια
  5. 2 φλ. αλεύρι
  6. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1/4 κ.γ. αλάτι
  8. 1/2 φλ. κακάο
  9. 90 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  10. ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε το φούρνο να ζεσταίνεται στους 180°C και ετοιμάστε ένα ταψάκι με λαδόκολα.

  2. 2

    Σε μεγάλο μπολ βάλτε το βούτυρο και χτυπήστε το με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αβγά ένα ένα.

  3. 3

    Σε μικρότερο μπολ ανακατέψτε 1 3/4 φλ. από το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το κακάο, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέστε το μίγμα αυτό στο μίγμα του βούτυρου και χτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ανακατέψτε μέσα και την λευκή σοκολάτα.

  4. 4

    Με αλευρωμένα χέρια, χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάξτε δύο ρολά 25εκ. μήκος και 5 εκ. πλάτος. Βάλτε τα στο ταψί σας, φροντίζοντας να έχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 5εκ. απόσταση.

  5. 5

    Ψήστε για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να σφίξουν), βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Με οδοντωτό μαχαίρι κόφτε διαγώνια φέτες, 1,5-2εκ πάχος. Απλώστε τις στο ταψί, ψήστε για 10 λεπτά και μετά γυρίστε τις από την άλλη και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

MARA!
MARA! @MARA_cooking
Καλα ηταν αλλα η ζυμη δεν ηταν τοσο σφιχτη οταν την εβαλα στο ταψι.μηπως κατι δεν εκανα καλα?

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα