Πανακότα Αμαρέτο
Πανεύκολη αγαπημένη πανακότα με γεύση αμαρέτο ή ο,τι άλλο εσείς θέλετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε αντί για αμαρέτο, μπορούμε να βάλουμε άλλη γεύση λικέρ ή ποτό. Επίσης αν θέλουμε αντί για λικέρ προσθέτουμε 180γ ρ κουβερτούρα. Η συνταγή αποδίδει γύρω στα 10 φορμάκια.
Υλικά
-
750 ml κρέμα γάλακτος
-
250 ml γάλα
-
100 gr ζάχαρη
-
λίγη βανίλια
-
3 φύλλα ζελατίνης
-
1 σφηνάκι αμαρέτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
-
2
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλα.
-
3
Προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και τέλος το αμαρέτο.
-
4
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμες και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.
-
5
Ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε σιρόπι η φρούτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια