Πανακότα με φράουλες
Ένα δροσερό γλύκισμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή την εμπνεύστηκα από τη βασική συνταγή πανακότας βλέποντας μερικές συνταγές εδώ στο site κι εγώ έκανα τις παραλλαγές μου στα υλικά και πρόσθεσα τα σαβουαγιάρ με τις φράουλες.
Υλικά
-
700 γρ. κρέμα γάλακτος
-
150 γρ. φρέσκο γάλα
-
80 γρ. ζάχαρη
-
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
-
15 φράουλες
-
2 πακέτα σαβουαγιάρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
2
Παράλληλα σε ένα φλυτζάνι με λίγο νερό διαλύουμε τη ζελατίνη. Και σε δυο μπολ, στο ένα βάζουμε παγάκια και κάνουμε την μέθοδο μπεν μαρι.
-
3
Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να φουσκώνει, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του φλυτζανιού με τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά.
-
4
Αδειάζουμε την κρέμα στο παγωμένο μπεν μαρί που έχουμε τοποθετήσει από κάτω τα παγάκια και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που.
-
5
Σε μία μακρόστενη φόρμα βάζουμε με τη σειρά τα σαβουαγιάρ και αφού η κρέμα έχει κρυώσει, βάζουμε στο μούλτι και πέντε καθαρισμένες και καλά πλυμένες φράουλες και τις κάνουμε πολτό και τις αναμιγνύουμε με την κρέμα, ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιάρ και στρώνουμε άλλη μια δόση σαβουαγιάρ στο τέλος.
-
6
Βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες.
-
7
Εντωμεταξύ πλένουμε και τις άλλες φράουλες και στολίζουμε το γλυκό μας. (Μπορούμε να διαλύσουμε ζελατίνη με λίγο νερό και ζάχαρη και να βουτήξουμε μέσα τις φράουλες να τις γλασάρουμε για να γυαλίζουν).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια