Πανακότα με γιαούρτι
Ελαφρύ γλυκό για όλες τις περιπτώσεις
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να διαλυθεί η ζελατίνη πάρα πολύ καλά για να πετύχει το γλυκό. Το νερό που θα διαλύσουμε τη ζελατίνη δεν πρέπει να είναι κοχλαστό απλά ζεστό.
Υλικά
-
500 ml φρέσκα κρέμα
-
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
-
200 γρ γιαούρτι κανονικό
-
2 φλυντζάνια ζάχαρη
-
2 φλυντζάνια νερό ζεστό
-
2 φακελάκια βανίλια
-
2 φακελάκια ζελατίνη
-
1 κουτι strawberry filling ή μαρμελάδα φράουλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
2
Χτυπούμε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγύ.
-
3
Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια.
-
4
Προσθέτουμε και τη φρέσκια κρέμα ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι για να μην ξεφουσκώσει
-
5
Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει.
-
6
Βάζουμε από πάνω το strawberry filling και σερβίρουμε.
Σχόλια (7)