Φωτογραφία της συνταγής Πανακότα με sauce καραμέλας

Πανακότα με sauce καραμέλας

Molly
Molly @cook_8463857

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου
Μοιράσου

Υλικά

6 μερίδες
  1. Υλικά κρέμας
  2. 600 γρ. Κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  3. 100 γρ. Φρέσκο γάλα
  4. 60 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  5. 10 γρ. φύλλα Ζελατίνης
  6. Υλικά για τη σος
  7. 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  8. 50 γρ. Νερό
  9. 100 γρ. Νερό ζεστό
  10. 1 κουτ. του Γλυκού γλυκόζη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    ΚρέμαΣε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις η κρέμα κρυώσει τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με τη σως καραμέλας.

  2. 2

    SauceΣε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τα 50 γρ. νερό, τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν χωρίς ν’ ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σκούρα καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό και με προσοχή για να μη καούμε. Αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου
Cook Today
Molly
Molly @cook_8463857
στις

Σχόλια (24)

mamia
mamia @miaMamia1987
Φανταστική,τέλεια με γεμάτη γεύση,πλούσιο άρωμα και πολύ καλή επίγευση!!Πρόσθεσα στο τέλος του βρασμού και μια σκόνη βανίλια και έγινε ακόμα πιο αρωματική.Η καραμέλα επίσης καταπληκτική!Μπράβο Molly για την ωραία συνταγή που ανέβασες!

Παρόμοιες συνταγές