κύρια φωτογραφία συνταγής Pancakes πρωτεΐνης με μπανάνα και κανέλλα
ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Διαφορετικά pancakes χωρίς αλεύρι, με σκόνη πρωτεΐνης! Εξαιρετική συνταγή για όποιον αθλείται. Ιδανικό και για πρωινό

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. λάδι για να μην κολλήσει η τηγανίτα στο τηγάνι και μαυρίσει.Επίσης, όσον αφορά στη σκόνη πρωτεΐνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε, είτε είναι χωρίς γεύση, είτε με γεύση (υπάρχουν με βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, κ.ά.)H διατροφική αξία όπως την υπολόγισα είναι η εξήςΘερμίδες304,2 kcal // Πρωτεΐνη29,1 γρ. // Ολικοί υδατάνθρακες47,7, γρ. // Σάκχαρα32,7 γρ. // Ολικά λίπη1,3, γρ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 pancakes
  1. 2 ασπράδια αυγών (περίπου 28γρ το καθένα)
  2. 1 μέτρια μπανάνα
  3. 1 κ.γ. κανέλλα
  4. 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  5. 25 γρ. σκόνη πρωτεΐνης της αρεσκείας σας (whey, hemp, pea, ρυζιού, κλπ)
  6. 2 κ.γ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ, χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε σε κομμάτια τη μπανάνα.

  2. 2

    Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πηρούνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα να αφρατέψει.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη σκόνη πρωτεΐνης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  4. 4

    Ρίχνουμε την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε και παλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό.

  5. 5

    Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα μέχρι να σχηματίσουμε μία μετρίου προς μεγάλου μεγέθους τηγανίτα (pancake). Απλώνουμε με το κουτάλι έτσι ώστε να είναι λεπτή σε πάχος.

  6. 6

    Ψήνουμε από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει και έπειτα με μία σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

  7. 7

    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τη δεύτερη τηγανίτα.

  8. 8

    Σερβίρουμε το κάθε pancake με ένα κουταλάκι μέλι από πάνω.