Πανεύκολα και ελαφριά κουλουράκια με μαυροδάφνη
Ελαφριά και εύκολα κουλουράκια, με λίγα υλικά και έτοιμα σε 15' - 20'
Υλικά
-
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
2 κ.γ baking powder
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη ή 1/2 φλυτζάνι μέλι
-
1 φλυτζάνι μαυροδάφνη
-
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
Καρύδια (οσα θέλουμε) ψιλοκομμένα στο blender
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και ενα φλυτζανι αλεύρι σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με το χερι.
-
2
Προσθέτουμε το μέλι ή την ζάχαρη και ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να γίνει μίγμα έτοιμο για ζύμωμα.
-
3
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
-
4
Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης σε ότι σχήμα θέλουμε και με λαδόκολλα τα βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 5 λεπτά, στους 180 για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Έτοιμα !
Σχόλια (5)