κύρια φωτογραφία συνταγής Πανεύκολα και πεντανόστιμα ντολμαδάκια με κιμά
Joanna4444
Joanna4444 @cook_8489158

Εύκολοι ντολμάδες με αμπελόφυλλα και κιμά, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Είναι πολύ χορταστικοί και έχουν λίγες θερμίδες, καθώς δεν περιλαμβάνουν καθόλου αυγά! Εγώ τους μαγειρεύω στη χύτρα και τους σερβίρω σαν κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να σερβίρουμε τους ντολμάδες ζεστούς, αλλά είναι εξίσου νόστιμοι και κρύοι. Τρώγονται σαν ορεκτικό σε μπουφέδες, αλλά μπορούν να σερβιριστούν άνετα σε ένα τραπέζι ως κυρίως γεύμα. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

42 Minutes
50-60 κομμάτια
  1. 1 βάζο αμπελόφυλλα (200 γρ. περίπου)
  2. 750 γρ. άπαχος κιμάς
  3. 5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  4. 3 μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
  5. 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ή ξερός
  6. 4 κ.γ. αλάτι
  7. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  8. νερό
  9. πιπέρι
  10. 2 μικρά λεμόνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε ωμάτον κιμά,τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, το δυόσμο, 2 κ.γ. αλάτι, το ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι νερό και το πιπέρι (όσο θέλουμε).

  2. 2

    Βράζουμε για 10 λεπτά τα αμπελόφυλλα.

  3. 3

    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο της χύτρας.

  4. 4

    Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε κυκλικά στη χύτρα.

  5. 5

    Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε 2 ποτήρια νερό, 2 κ.γ. αλάτι, 1 μικρό λεμόνι στυμμένο, πιπέρι και ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο.

  6. 6

    Περιχύνουμε τους ντολμάδες με το μείγμα.

  7. 7

    Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και κλείνουμε καλά τη χύτρα.

  8. 8

    Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις βγει η βαλβίδα της χύτρας, χαμηλώνουμε τη φωτιά (εγώ κατεβάζω το μάτι στο 4).

  9. 9

    Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα.

  10. 10

    Στύβουμε ένα μικρό λεμόνι και το ανακατεύουμε με 1 κ.σ. κόρν φλάουρ και λίγο ζουμί από τους ντολμάδες.

  11. 11

    Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια και αφήνουμε τη χύτρα ανοιχτή στη δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

  12. 12

    Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

july88
july88 @cook_8468542
5 πιρουνάκια από αυτούς που το δοκίμασαν (εγω νηστεύω ). Δε τα έβαλα βέβαια στη χύτρα γιατί τα φοβήθηκα και ίσως μου φαίνεται πολύ η μισή ώρα για χύτρα. Σε ευχαριστώ για τη συνταγή

Από

Joanna4444
Joanna4444 @cook_8489158
στις