Πανεύκολα Ντόνατς
Τρωγονται ευχαριστα με τυρι φετα ή μελι με κανελλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχη στο νερο. Να ειναι απλως χλιαρο, να μην καιει, γιατι δεν θα φουσκωσει το ζυμαρι.Επισης δεν ξεχναμε την τρυπα στο πιτακι, γιατι δεν θα φουσκωσει.Τα πιτακια να μην ειναι πολυ λεπτα σε παχος.
Υλικά
-
1 1/2 νεροποτηρο χλιαρο νερο
-
1/2 φακελακι ξηρη μαγια
-
1/2 φλυτζανακι λαδι
-
1 κ.γλ. κοφτο αλατι
-
1 κ.γλ. κοφτο ζαχαρη
-
αλευρι για ολες τις χρησεις, οσο παρει (κοσκινισμενο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το νερο και λιωνουμε σ' αυτο τη μαγια.
-
2
Ριχνουμε το λαδι, τη ζαχαρη και το αλατι.
-
3
Ριχνουμε το αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της λεκανης (η ζυμη πρεπει να ειναι σχεδον οπως του ψωμιου).
-
4
Το σκεπαζουμε σε ζεστο μερος και το αφηνουμε μεχρι να φουσκωσει καλα.
-
5
Κοβουμε κοματακια ζυμαρι και το ανοιγουμε με το χερι μικρα στρογγυλα πιτακια.
-
6
Πριν τα ριξουμε στο καφτο λαδι κανουμε μια τρυπα με το δαχτυλο στη μεση για να μη μεινει μεσα αψητο.
-
7
Μολις ροδοκοκκινισουν τα βγαζουμε σε αποροφητικο χαρτι.
Σχόλια (83)