maria24
maria24 @cook_8455946
,Ελλάδα

Η συνταγή αυτή είναι πολύ γρήγορη. Αν και περιέχει μαγιά, δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε να μην τυλίξετε με πολλή ζύμη τα λουκανικάκια.Και μην ξεχνάτεη γεύση τους εξαρτάται κυρίως από το πόσο νόστιμα είναι τα ίδια τα λουκάνικα. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

39 Minutes
περίπου 2 ταψιά φούρνου
  1. 2,5 φλυτζανάκια ελληνικού καφέ σπορέλαιο
  2. 1/5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  4. 1 ποτήρι γάλα
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  6. 5 φλυτζάνια περίπου αλεύρι
  7. 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  8. 1/5 κιλό περίπου λουκανικάκια Φραγκφούρτης
  9. 1 αυγό με νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι και το βιτάμ, και φτιάχνετε τη ζύμη. Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ ούτε ιδιαίτερο ζύμωμα.

  2. 2

    Την χωρίζετε σε 9 ίσα μέρη.

  3. 3

    Ανοίγετε το κάθε ένα από αυτά σε μικρά φύλλα και τα κόβετε σε μικρές λωρίδες.

  4. 4

    Βουτυρώνετε το ταψί (ή βάζετε μια λαδόκολα).

  5. 5

    Σε κάθε λωρίδα τυλίγετε από ένα λουκανικάκι.

  6. 6

    Κλείνετε καλά.

  7. 7

    Τοποθετείστε τα στο ταψί και αλείφτε τα με το αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό.

  8. 8

    Ψήνετε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 30-45 λεπτά) στους 170-180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (91)

Nataly
Nataly @cook_8456464
Ωραία φαίνεται η συνταγή. αν αντί για σπορέλαιο βάλω ελαιόλαδο, πειράζει?

Από

maria24
maria24 @cook_8455946
στις
,Ελλάδα
θυμάμαι τον εαυτό μου να μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία..στα 15 άρχισα να το παίρνω πιο σοβαρά.αφού τρώγαμε μεσημεριανό,πάντα οι γονείς μου πήγαιναν να ξαπλώσουν.εγώ έμενα στην κουζίνα και μαγείρευα ότι μου κατέβαινε και τα τρώγαμε το βράδυ!ποτέ δε με μάλωσαν.ίσως γι αυτό ασχολούμαι τόσο με την μαγειρική από τότε.αυτό θέλω να πω στους νέους γονείςαφήστε τα παιδιά σας να παίρνουν πρρωτοβουλίες!
Δες περισσότερα