Πανεύκολα τυροπιτάκια
Είναι τα πιο εύκολα και γευστικά τυροπιτάκια που έχω φτιάξει με υπέροχη γιαουρτένια ζύμη!
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (έχει τύχει να βάλω και παραδοσιακό και βγήκαν εξίσου καλά)
-
1 κουτ. της σούπας λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
-
1/2 φλιτζάνι γάλα
-
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μαλακή η ζύμη και να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα του σκεύους που έχετε
-
Για την γέμιση
-
1 αυγό
-
200 γρ. φέτα
-
1 αυγό για το άλειμμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να κάνουμε την ζύμη ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι και το γάλα μέχρι να γίνει λείο και έπειτα βάζουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Συνήθως το αφήνω 10 λεπτάκια να ξεκουραστεί.
-
2
Σπάω το τυρί σε κομματάκια και το ανακατεύω με ολόκληρο το αυγό.
-
3
Έπειτα κόβω λίγο ζυμαράκι, το ανοίγω ελαφρά στο χέρι μου και βάζω λίγο γέμιση, το κλείνω και το πατάω λίγο με την παλάμη μου.
-
4
Το τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα, το αλείφω με το αυγό και στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς (είναι ανάλογα με τον φούρνο σας μέχρι να ροδίσουν). Ελπίζω να σας αρέσουν!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)