Πανεύκολη κρέμα μανταρίνι
Τώρα που χειμωνιάζει και τα μανταρίνια είναι άφθονα, αυτό το γλυκάκι είναι πάντα μια καλή επιλογή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και με γάλα εβαπορέ ή φρέσκο!Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κρέμα για γλυκό ψυγείου.Εννοείται πως η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με φυσικό γλυκαντικό!
Υλικά
-
100 γρ. corn flower ή custard powder
-
400 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρίνι (2 νεροπότηρα κανονικά)
-
ξύσμα από 1 ακέρωτο μανταρίνι
-
600 ml. νερό (3 κανονικά νεροπότηρα)
-
5-6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα μανταρίνια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε το νερό να βράζει με το ξύσμα ενώ παράλληλα ανακατεύετε σε ένα μπωλ το χυμό με το corn flower.
-
2
Προσθέστε τη ζάχαρη στο νερό που βράζει, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Χαμηλώστε το μάτι στο 2 (σε κουζίνα με όριο το 9).
-
3
Προσθέστε το χυμό όπου έχετε διαλύσει το corn flower και ανακατέψτε μέχρι να δέσει.
-
4
Σερβίρετε σε μπωλάκια που έχετε περάσει πρώτα με κρύο νερό. Περιμένετε να κρυώσουν και μετά βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Τρώγεται και ζεστή.
Σχόλια