Πανεύκολη κρέμα μανταρίνι

tetei
tetei @cook_8507675
,

Τώρα που χειμωνιάζει και τα μανταρίνια είναι άφθονα, αυτό το γλυκάκι είναι πάντα μια καλή επιλογή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και με γάλα εβαπορέ ή φρέσκο!Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κρέμα για γλυκό ψυγείου.Εννοείται πως η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με φυσικό γλυκαντικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
5-6 άτομα
  1. 100 γρ. corn flower ή custard powder
  2. 400 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρίνι (2 νεροπότηρα κανονικά)
  3. ξύσμα από 1 ακέρωτο μανταρίνι
  4. 600 ml. νερό (3 κανονικά νεροπότηρα)
  5. 5-6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα μανταρίνια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε το νερό να βράζει με το ξύσμα ενώ παράλληλα ανακατεύετε σε ένα μπωλ το χυμό με το corn flower.

  2. 2

    Προσθέστε τη ζάχαρη στο νερό που βράζει, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Χαμηλώστε το μάτι στο 2 (σε κουζίνα με όριο το 9).

  3. 3

    Προσθέστε το χυμό όπου έχετε διαλύσει το corn flower και ανακατέψτε μέχρι να δέσει.

  4. 4

    Σερβίρετε σε μπωλάκια που έχετε περάσει πρώτα με κρύο νερό. Περιμένετε να κρυώσουν και μετά βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Τρώγεται και ζεστή.

Αντιδράσεις

Από

tetei
tetei @cook_8507675
στις
,