Πανεύκολο γλυκάκι με καφέ ελληνικό
Τέλεια γεύση καφέ, μπανάνας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση που σας δίνω είναι για μικρό ταψάκι, αν θέλουμε διπλασιάζουμε τη δόση.
Υλικά
-
250 γρ, Φαρίνα
-
200 γρ. βιτάμ
-
2 κ.γλ. καφές ελληνικός
-
1 φλ. γάλα
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. κακάο
-
1 φλ. καστανή ζάχαρη
-
3 σταγόνες χυμός λεμόνι
-
Σιρόπι - Γλάσο
-
2 μπανάνες
-
1 σφηνάκι ουίσκυ ή κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε τη Φαρίνα σε μπολ, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
-
2
Λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμε στο αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε καλά τα υλικά στο μίξερ.
-
3
Ρίχνουμε το μέλι με το χυμό λεμονιού και τέλος το κακάο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά! να ενωθούν τα υλικά μας.
-
4
Ρίχνουμε σε ταψάκι, ψήνουμε στους 200β. για 30 λεπτά, αντιστάσεις.
-
5
Κόβουμε μικρά κομματάκια τις μπανάνες, τις ρίχνουμε σε μπολ με το ουίσκυ, ανακατεύουμε να λιώσουν οι μπανάνες και περιχύνουμε το γλυκό ενώ είναι ζεστό ακόμη.
Σχόλια (2)