Angeliki Kostaki
Angeliki Kostaki @angie_1986
Λουξεμβρούργο

Αλεύρι ζέας, στέβια, υγειινή διατροφή.
Είναι φοβερό!! κάντε το και θα με θυμηθείτε!! Είναι σαν την μηλόπιτα της μαμάς!!

Λίγα μυστικά ακόμα:

Στα 40 λεπτά τσεκάρουμε το κέικ με οδοντογλιφύδα, αν βγεί στεγνή είναι έτοιμο! Αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα και ξανατσεκάρουμε.Μια τσιμπιά γαρύφαλλο θα αυξήσει ακόμη πιο πολύ τα αρώματα!
H συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδω: http://laxtaristessyntages.blogspot.lu/2013/10/apple-cake.html

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 2 κούπες αλεύρι ζεάς ολικής
  2. 4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  3. 1 κ.γ κανέλα
  4. 1 κ.γ σόδα
  5. 4 κ.γ βανίλια υγρή
  6. 1/4 κ.γ αλάτι
  7. λιγο λιγότερο από 1/2 κούπα στέβια με αναλογία 1:2
  8. 3/4 κούπας λάδι ελαφρύ
  9. 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  10. 2 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
  11. 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ όλα τα στερεά υλικά της συνταγής εκτός της ζάχαρης, δηλαδή το αλεύρι με το μπέικιν, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι.

  2. 2

    Σε ένα δεύτερο μπωλ, κτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την στέβια και το λάδι.

  3. 3

    Ενώνουμε το υγρά με τα στερέα και ανακατευούμε με ξύλινη κουτάλα- το μείγμα θα είναι αρκετά σφικτό.Προσοχη όμως! Μην το παρακανουμε, μπορεί να μην ´´παρεί´´ όλο το αλεύρι. Θέλουμε να είναι σφικτό αλλά όχι πέτρα η ζύμη μας!

  4. 4

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε το μήλο και ανακατεύουμε. Έτοιμο!!

  6. 6

    Προσθέτουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 40- 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

  7. 7

    Είναι πολύ αφράτο και ζουμερό κέικ!

Αντιδράσεις

Από

Angeliki Kostaki
Angeliki Kostaki @angie_1986
στις
Λουξεμβρούργο
Λατρεύω την ζαχαροπλαστική!! Η αποτυχία ή το μέτριο δεν χωράνε στην μαγειρική μου. Παρακολουθούσα τισ '' Συνταγές της Παρέας '' από παλιά!Τώρα απλά αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ στην παρέα!
Δες περισσότερα