Μηλόπιτα κέικ με αλεύρι ζέας και στέβια!
Αλεύρι ζέας, στέβια, υγειινή διατροφή.
Είναι φοβερό!! κάντε το και θα με θυμηθείτε!! Είναι σαν την μηλόπιτα της μαμάς!!
Λίγα μυστικά ακόμα:
Στα 40 λεπτά τσεκάρουμε το κέικ με οδοντογλιφύδα, αν βγεί στεγνή είναι έτοιμο! Αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα και ξανατσεκάρουμε.Μια τσιμπιά γαρύφαλλο θα αυξήσει ακόμη πιο πολύ τα αρώματα!
H συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδω: http://laxtaristessyntages.blogspot.lu/2013/10/apple-cake.html
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ όλα τα στερεά υλικά της συνταγής εκτός της ζάχαρης, δηλαδή το αλεύρι με το μπέικιν, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
-
2
Σε ένα δεύτερο μπωλ, κτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την στέβια και το λάδι.
-
3
Ενώνουμε το υγρά με τα στερέα και ανακατευούμε με ξύλινη κουτάλα- το μείγμα θα είναι αρκετά σφικτό.Προσοχη όμως! Μην το παρακανουμε, μπορεί να μην ´´παρεί´´ όλο το αλεύρι. Θέλουμε να είναι σφικτό αλλά όχι πέτρα η ζύμη μας!
-
4
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
-
5
Τέλος προσθέτουμε το μήλο και ανακατεύουμε. Έτοιμο!!
-
6
Προσθέτουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 40- 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
-
7
Είναι πολύ αφράτο και ζουμερό κέικ!
Σχόλια (7)