Πανεύκολο λαχταριστό ψωμί
Ψωμάκι σαν του φούρνου και καλύτερο!
Υλικά
-
40 γρ μαγιά
-
760 γρ χλιαρό νερό
-
1300 γρ αλεύρι
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. αλάτι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για δύο λεπτά περίπου. Έπειτα δυναμώμουμε για δέκα λεπτά.τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο μπόλ και προσθέτουμε απο πάνω λίγο αλευράκι. Την αφήνουμε μία ώρα να διπλασιαστεί.
-
2
Αφού φουσκώσει την αναποδογυρίζουμε στον πάγκο και την χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια.
-
3
Πατάμε το κάθε κομμάτι με τα χέρια να ανοίξει και το τυλίγουμε σαν ρολό.
-
4
Τοποθετούμε στο ταψι λαδόκολλα και βάζουμε τα ψωμάκια. Αφήνουμε να φουσκώσουν για δεκαπέντε λεπτά και τα ψηνουμε στους διακόσιους βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
Σχόλια (2)