Πανεύκολο χωριάτικο φύλλο για πίτες
Πανεύκολο και γρηγορο χωριάτικο φύλλο για αλμυρές ή γλυκές πίτες. Δοκιμαστε το όλοι. Έτοιμο σε 10 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φύλλο είναι ιδανικό για αλμυρές και γλυκές πίτες.Εγώ το έκανα σε σπανακοτυρόπιτα. Αφήνει τη γεύση του παραδοσιακού χωριάτικου φυλλου. Θα τους ξετρελάνετε όλους. Εγώ την έκανα στο μεγάλο ταψί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ρίχνω 4-5 κουταλιές αλεύρι,τη μαγιά,και το νερό 150ml και ανακατεύω 2 λεπτά.
-
2
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο και κάνω μια λακούβα.
-
3
Ρίχνω στη λακούβα το αυγό, λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το μείγμα απο τη μαγιά.
-
4
Αν χρειαστεί προσθέτω και το υπόλοιπο νερό.
-
5
Κάνω κυκλους τη ζύμη με τα χέρια μου ωσπου να γίνει ελαστική και όταν τη πατάω ελαφρά με το δάχτυλο μου αυτή να ξαναεπιστρέφει στην αρχική της μορφή.
-
6
Ζυμώνω για 7-10 λεπτά και είναι έτοιμη.
-
7
Αφήνω μια ώρα σε ζεστό μέρος καλυμμενη με μια καθαρή πετσέτα τη ζυμή μεχρι να φουσκώσει.
-
8
Τέλος κάνω τη ζύμη δυο μπάλες η μια πιο μεγάλη για το κάτω φύλλο και η άλλη μικρότερη για το πάνω φύλλο.
-
9
Απλώνω τη ζύμη στο αλευρωμένο τραπέζι και ανοιγω το φύλλο.
Σχόλια (5)