κύρια φωτογραφία συνταγής Πανσέτα σουβλάκι

Πανσέτα σουβλάκι

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sakis100
sakis100 @cook_8499327
θεσ/νικη,ΕΛΛΑΔΑ

Μια διαφορετική πρόταση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για λάιμ εγώ χρησιμοποιώ λεμόνι. Η συνταγή αυτή ειναι του Β. Δρίσκα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
  2. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  3. 4 σκελ. σκόρδο τριμμένο
  4. 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  5. 4 κ.σ. λάιμ
  6. 1/2 φλιτζάνι μπίρα
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Ανακατέψτε σε ενα μπολ την μπύρα με την μαύρη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την σόγια σος και τον χυμό λάιμ.

  3. 3

    Αφήστε τα κομμάτια της πανσέτας να μαριναριστούν στο μείγμα για 8 ώρες.

  4. 4

    Στραγγίστε τα και κρατήστε την μαρινάδα.

  5. 5

    Περάστε τα κομμάτια της πανσέτας σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, αλατίστε τα και ψήστε τα στους 180οC βαθμούς για 45 λεπτά.

  6. 6

    Βάλτε την μαρινάδα που κρατήσατε σε μία κατσαρόλα και βράστε την για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει.

  7. 7

    Σερβίρετε την σαν συνοδευτική σάλτσα με τα σουβλάκια.

  8. 8

    Μπορείτε επίσης να αλείψετε τα σουβλάκια με την σάλτσα αυτή κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sakis100
sakis100 @cook_8499327
στις
θεσ/νικη,ΕΛΛΑΔΑ