Πανσετάκια με brown sauce
Φαίνεται απλή αλλά είναι άπαιχτη! Θυμίζει γεύση friday's, applebee's, κάτι από αυτό που πάντα αναρωτιόμαστε πώς το κάνουν και είναι τέλειο και εμείς στο σπίτι δε το πετυχαίνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την brown sauce έτυχε να την αγοράσω επειδή μου γυάλισε στο μάτι χωρίς να ξέρω τι είναι. Όταν τη δοκίμασα ήταν πολύ ξινή σα πηχτό βαλσάμικο. Μου φάνηκε ιδανική για σαλάτα ρόκας. Αναρωτιόμουν τι να την κάνω και βρήκα στο google ότι είναι σάλτσα για..κρέας. Με επιφύλαξη την έβαλα στο φαγητό και ανακάλυψα ότι όταν ψήνεται, χάνεται η όξινη γεύση και μένει μια υπόγλυκη νοστιμιά! Δηλαδή τα κρεμμύδια και οι πιπεριές έρχονται και πράγματικά καραμελώνουν! Το κρέας τραβάει τα ζουμάκια απ τα λαχανικά και γίνεται λουκούμι. Την αγόρασα απ το Lidl 2-3 ευρώ αλλά σίγουρα υπάρχει σε μεγάλα μάρκετ (βρήκα ότι υπάρχει brown sauce γνωστής εταιρίας κέτσαπ, αλλα σιγουρα θα υπάρχουν και άλλες μάρκες).
Υλικά
-
10 πανσετάκια χοιρινά
-
1 κίτρινη πιπεριά
-
Brown sauce
-
αλάτι - πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αραδιάζουμε τις πανσέτες στο ταψί και πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
-
2
Πάνω από κάθε πανσέτα τοποθετούμε και αλατίζουμε λωρίδες κίτρινης πιπεριάς και φετάκια κρεμμυδιού. Μην τις παρακαλύψετε μόνο για να μπορέσουν να ξεροψηθούν.
-
3
Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και τη brown sauce πάνω στα λαχανικά σχηματίζοντας μια κάθετη γραμμή στην κάθε πανσέτα.
-
4
Ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια