κύρια φωτογραφία συνταγής Παντεσπάνι 3
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Αφράτο, σιροπιαστό γλυκό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, είτε με παγωτό ή σαντιγύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 10 αβγά χωρισμένα
  2. 10 κουταλιές ζάχαρη
  3. 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  4. 2 κουταλιές αλεύρι
  5. 4 βανίλιες
  6. Σιρόπι
  7. 2 ζάχαρη
  8. 3 ποτήρια νερό
  9. 1 φλούδα λεμόνι
  10. 1 ξύλο κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά τα κροκάδια με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν πολύ

  2. 2

    Χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή

  3. 3

    Στο μείγμα κρόκων ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλεύρι και το σιμιγδάλι εναλλάξ με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πολύ απαλά

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμοί χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο

  5. 5

    Βράζουμε το σιρόπι, από όταν αρχίσει να κοχλάζει, για 5 λεπτά

  6. 6

    Σιροπιάζουμε, ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Πολυ ωραια συνταγη,την ειδα κι εγω προχθες στην εκπομπη του Ηλια Μαμαλακη,ακριβως με τα ιδια υλικα στις διπλασιες ποσοτητες.\nΚαλο ειναι να αναφερουμε τις πηγες μας.Παντως μπραβο που την ανεβασες αξιζει πολλα.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις