Παντεσπάνι γρήγορο και τέλειο
Αυτή τη συνταγή για παντεσπάνι μου την έδωσε η μανούλα που την ξέρει και μου έλυσε τα χέρια. Τέλος τα έτοιμα παντεσπάνια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μαρέγκα θέλει δυνατό χτύπημα για να γίνει πηχτή. Εάν δεν έχετε μεγάλο μίξερ και έχετε το χειρός θα χρειαστεί αρκετή παραπάνω ώρα για να γίνει η μαρέγκα αλλά και πάλι οχι τόσο αφράτη όσο με το μεγάλο μιξερ. Μην απογοητεύεστε και ετσι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.Αν σας φουσκώσει "μονόπαντα" δεν πειράζει. Αφού το βγάλετε απο το φούρνο και κρυώσει παρτε το κουζινομάχαιρο, πιαστε απο πανω το παντεσπανι και με σιγανές κινήσεις κόψτε και ισιώστε το!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε, και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
2
Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε ξανά σε ενα μπωλ.
-
3
Χωρίζουμε με προσοχή τα αβγά από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τα κροκάδια σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
-
4
Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι εως ότου γίνει χυλός.
-
5
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα πολύ πηχτή.
-
6
Την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
7
Σε δυο ταψάκια μεγέθους 20 εκατοστών στρώνουμε λαδόκολλα και την αλοίφουμε με βούτυρο.
-
8
Αφού μοιράσουμε και στρώσουμε με ένα κουτάλι το χυλό στα ταψάκια, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου και στο πάνω κατω για μισή ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)