Παντεσπάνι

Bαθμολογία: 4.903
       
 
268 ψήφοι
,

Περιγραφή

Η δόση αυτή φτιάχνει ένα παντεσπάνι 30Χ40... οποτε αν θέλουμε να κάνουμε μια τούρτα μεγάλη ορθογώνια θα κάνουμε 3 τα ίδια.

Παντεσπάνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα αλεύρι self raising (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Παντεσπάνια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(38 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(39 ψήφοι)
Προετοιμασία: 12' (33 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (33 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.
  2. Κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.
  3. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  4. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολήσει από τα τοιχώματα κι οταν το ακουμπάμε θα ειναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε απο το ταψί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλά είναι πριν το χρησιμοποιήσουμε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι ψωμιού για να γίνει επίπεδο και να σιροπιαστεί και καλύτερα.

Για να κάνουμε το παντεσπάνι μας σοκολατένιο προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο στο αλέυρι πριν το κοσκινίσουμε.

Για 3 στρογγύλα παντεσπάνια με διάμετρο 24 εκ. χρειαζόμαστε διπλάσια δόση.

Σχετικές συνταγές

    521 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 9-4-08  
    Ευχαριστουμε Traga.Εισαι σουπερ. να εισαι καλα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-4-08  
    Εάν είχε θα του έβαζα δέκα αστέρια!
    Είναι εξαιρετικά εύκολο, απλό, πεντανόστιμο παντεσπάνι. Το καλύτερο από όσα έχω δοκιμάσει. Έκανα το σοκολατένιο σε μια τούρτα σοκολατίνα και ενθουσιάστηκαν όλοι (μέχρι και η πεθερά μου που κάνει τούρτες χρόνια και χρόνια)
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 9-4-08  
    Επειδή θέλω και εγώ να κάνω κάποια στιγμή το παντεσπάνι σου δεν κατάλαβα αυτό με την δοσολογία!Δηλ.για να κάνουμε μια τούρτα θα χρησιμοποιήσου τα υλικά που δίνεις επί τρία?π.χ 12 αυγά?Δεν είναι πολλά?
    #
    Σχόλιο από mama, 10-4-08  
    Πράγματι είναι πολύ καλό και εύκολο. Αυτό έκανα στην Τούρτα Φραουλίτσα που θα βρείτε στο Βήμα βήμα.. Επίσης να πω πως 12 αυγά σε 3 παντεσπάνια ακούγονται πολλά αλλά είναι μεγάλη η τούρτα 30*40.Αν κάνεις μια πιο μικρή στρογγυλή θα φτάνουν και 2 δόσεις.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 10-4-08  
    Σήμερα την έκανα πρώτη φορά. Εύκολο, νόστιμο, γρήγορο.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 10-4-08  
    Πολυ καλο και για τουρτες ,ρολο,επισης .λογω των υλικων του εχει ευελιξια καταπληκτικη στο τυλιγμα.
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 11-4-08  
    Ευχαριστώ πολυ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 11-6-08  
    Έχω φτιάξει ήδη 2 τούρτες με αυτό το παντεσπάνι και είναι τέλειο. Εύκολο, γρήγορο και πολύ εύχρηστο χωρίς να φοβασαι μην σου σπάσει. Απαράδεκτο που δεν είχα ψηφίσει ακόμη. Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-7-08  
    Πολύ καλό και πολύ εύκολο!!
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 21-10-08  
    Ειναι τελειο και πολυ ευκολο να σαι καλα.Οι μικρες μου παρατησανε την τουρα και τρωγανε σκετο παντεσπανι η μικρη ειδικα ελεγε κι αλλο κοτο μαμα...ολα κοτο τα λεμε κοινως μπισκοτο κι ας ειναι και κεικ...
    #
    Σχόλιο από ελενακι, 9-11-08  
    σε ευχαριστω εψαχνα να βρω συνταγη για παντεσπανη και δεν μπορουσα να βρω σκετο το παντεσπανι... θα το δοκιμασω

    #
    Σχόλιο από maxi, 20-11-08  
    πολυ πετυχημενο ,θεικη αναλαφρη γευση !!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Τέλειο!!!! Πανεύκολο αφράτο και νόστιμο,έψαχνα καιρό για τέτοιο παντεσπάνι. Μπράβο σου Τραγάκι σ' ευχαριστούμε πολύ :-) Όλα τα πιρουνάκια και ακόμη περισσότερα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-12-08  
    Tράγα το παντεσπάνι σου είναι πάρα μα πάρα πολύ ωραίο! Έφτιαξα το σοκολατένιο. Το μόνο προβληματάκι που είχα είναι ότι μου κόλλησε λιγάκι στο ταψί, γιατί ξέχασα να βάλω λαδόκολλα.. όμως το είχα βουτυρωμένο και αλευρωμένο.. είναι λογικό που κόλλησε? Να σημειώσω ότι το ταψάκι που το έβαλα είναι πολύ καλό, αντικολλητικό και ποτέ δεν έχω πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-12-08  
    Ναι ειναι λογικο που κολλησε!...το παντεσπανι θελει οπως και δηποτε λαδοκολα...ειδικα το σοκολατενιο!!!
    #
    Σχόλιο από VICKYX25X, 12-1-09  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
    #
    Σχόλιο από christina.f, 9-2-09  
    Πολύ νόστιμο το παντεσπάνι!!! Έκανα το Σάββατο τουρτα και εγινε πολύ καλή. Είχα όμως ένα πρόβλημα. Έκανα 2 διαφορετικά, το 1 έγινε τέλειο, φούσκωσε κ.λ.π. Το 2 (το είχα φτιάξει ακριβως με τα ίδια υλικά και τρόπο), ενώ ξεκίνησε να φουσκώνει στα πλάγια ξαφνικά έπεσε με αποτέλεσμα στο κέντρο να έχει 0.5 cm πάχος και στα πλάγια 3-4 cm. Έχει κανεις καμμια ιδεα τι έφταιξε???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 13-2-09  
    Για να γινει αυτο κατι επαιξε με τον φουρνο σου και την θερμοκρασια. Τα εβαλες και τα δυο την ιδια ωρα στο φουρνο?
    #
    Σχόλιο από MARA!, 13-2-09  
    Πολυ νοστιμο!!!!ευχαριστουμε Τραγα!!!
    #
    Σχόλιο από christina.f, 13-2-09  
    Έβγαλα το 1 από το φούρνο το πετυχημένο και έβαλα το 2 στην ίδια θερμοκρασία. Και σίγουρα δεν ένοιξε κανεις τον φούρνο. Με προβλημάτισε και εμένα το τι συνεβεί αλλά ευτυχώς η τούρτα έγινε καλή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Επόμενο > Τέλος >>

    327 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 9-4-08  
    Ευχαριστουμε Traga.Εισαι σουπερ. να εισαι καλα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-4-08  
    Εάν είχε θα του έβαζα δέκα αστέρια!
    Είναι εξαιρετικά εύκολο, απλό, πεντανόστιμο παντεσπάνι. Το καλύτερο από όσα έχω δοκιμάσει. Έκανα το σοκολατένιο σε μια τούρτα σοκολατίνα και ενθουσιάστηκαν όλοι (μέχρι και η πεθερά μου που κάνει τούρτες χρόνια και χρόνια)
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 10-4-08  
    Σήμερα την έκανα πρώτη φορά. Εύκολο, νόστιμο, γρήγορο.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 10-4-08  
    Πολυ καλο και για τουρτες ,ρολο,επισης .λογω των υλικων του εχει ευελιξια καταπληκτικη στο τυλιγμα.
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 11-4-08  
    Ευχαριστώ πολυ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 11-6-08  
    Έχω φτιάξει ήδη 2 τούρτες με αυτό το παντεσπάνι και είναι τέλειο. Εύκολο, γρήγορο και πολύ εύχρηστο χωρίς να φοβασαι μην σου σπάσει. Απαράδεκτο που δεν είχα ψηφίσει ακόμη. Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-7-08  
    Πολύ καλό και πολύ εύκολο!!
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 21-10-08  
    Ειναι τελειο και πολυ ευκολο να σαι καλα.Οι μικρες μου παρατησανε την τουρα και τρωγανε σκετο παντεσπανι η μικρη ειδικα ελεγε κι αλλο κοτο μαμα...ολα κοτο τα λεμε κοινως μπισκοτο κι ας ειναι και κεικ...
    #
    Σχόλιο από ελενακι, 9-11-08  
    σε ευχαριστω εψαχνα να βρω συνταγη για παντεσπανη και δεν μπορουσα να βρω σκετο το παντεσπανι... θα το δοκιμασω

    #
    Σχόλιο από maxi, 20-11-08  
    πολυ πετυχημενο ,θεικη αναλαφρη γευση !!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Τέλειο!!!! Πανεύκολο αφράτο και νόστιμο,έψαχνα καιρό για τέτοιο παντεσπάνι. Μπράβο σου Τραγάκι σ' ευχαριστούμε πολύ :-) Όλα τα πιρουνάκια και ακόμη περισσότερα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-12-08  
    Tράγα το παντεσπάνι σου είναι πάρα μα πάρα πολύ ωραίο! Έφτιαξα το σοκολατένιο. Το μόνο προβληματάκι που είχα είναι ότι μου κόλλησε λιγάκι στο ταψί, γιατί ξέχασα να βάλω λαδόκολλα.. όμως το είχα βουτυρωμένο και αλευρωμένο.. είναι λογικό που κόλλησε? Να σημειώσω ότι το ταψάκι που το έβαλα είναι πολύ καλό, αντικολλητικό και ποτέ δεν έχω πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-12-08  
    Ναι ειναι λογικο που κολλησε!...το παντεσπανι θελει οπως και δηποτε λαδοκολα...ειδικα το σοκολατενιο!!!
    #
    Σχόλιο από VICKYX25X, 12-1-09  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
    #
    Σχόλιο από MARA!, 13-2-09  
    Πολυ νοστιμο!!!!ευχαριστουμε Τραγα!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 13-2-09  
    Το τελειότερο παντεσπάνι που έχω δοκιμάσει...και ναι τρώγεται και άψητο μιαμ μιαμ...και ψημένο και χωρίς σιρόπι...τρώγεται σε όλες τις εκδοχές!!!
    Ευχαριστούμε τραγάκι για την τέλεια συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-2-09  
    πολυ ωραιο,αφρατο και νοστιμο!!:)
    #
    Σχόλιο από elena nl, 17-2-09  
    τραγα εισε αστερι πολυ καλο και ευκολο το εφτιαξα στιν τουρτα μπομπ ο σφουγγαρακισ και εγινε τελια.
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 18-2-09  
    Αν κατάλαβα καλά , αυτό είναι βάση για τούρτα , όχι παντεσπάνι κανονικό , να κόψεις κομμάτι και να σερβίρεις , έτσι ;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-2-09  
    Λαθος καταλαβες!...κανονικοτατο παντεπσανι ειναι!...δεν καταλαβα τι εννοεις με το βαση για τουρτα... :S
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενο > Τέλος >>

    188 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 9-4-08  
    Επειδή θέλω και εγώ να κάνω κάποια στιγμή το παντεσπάνι σου δεν κατάλαβα αυτό με την δοσολογία!Δηλ.για να κάνουμε μια τούρτα θα χρησιμοποιήσου τα υλικά που δίνεις επί τρία?π.χ 12 αυγά?Δεν είναι πολλά?
    #
    Σχόλιο από mama, 10-4-08  
    Πράγματι είναι πολύ καλό και εύκολο. Αυτό έκανα στην Τούρτα Φραουλίτσα που θα βρείτε στο Βήμα βήμα.. Επίσης να πω πως 12 αυγά σε 3 παντεσπάνια ακούγονται πολλά αλλά είναι μεγάλη η τούρτα 30*40.Αν κάνεις μια πιο μικρή στρογγυλή θα φτάνουν και 2 δόσεις.
    #
    Σχόλιο από christina.f, 9-2-09  
    Πολύ νόστιμο το παντεσπάνι!!! Έκανα το Σάββατο τουρτα και εγινε πολύ καλή. Είχα όμως ένα πρόβλημα. Έκανα 2 διαφορετικά, το 1 έγινε τέλειο, φούσκωσε κ.λ.π. Το 2 (το είχα φτιάξει ακριβως με τα ίδια υλικά και τρόπο), ενώ ξεκίνησε να φουσκώνει στα πλάγια ξαφνικά έπεσε με αποτέλεσμα στο κέντρο να έχει 0.5 cm πάχος και στα πλάγια 3-4 cm. Έχει κανεις καμμια ιδεα τι έφταιξε???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 13-2-09  
    Για να γινει αυτο κατι επαιξε με τον φουρνο σου και την θερμοκρασια. Τα εβαλες και τα δυο την ιδια ωρα στο φουρνο?
    #
    Σχόλιο από christina.f, 13-2-09  
    Έβγαλα το 1 από το φούρνο το πετυχημένο και έβαλα το 2 στην ίδια θερμοκρασία. Και σίγουρα δεν ένοιξε κανεις τον φούρνο. Με προβλημάτισε και εμένα το τι συνεβεί αλλά ευτυχώς η τούρτα έγινε καλή.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 13-2-09  
    Εγω βαζω 3 ταυτοχρονα στο φουρνο και ψηνω στον αερα και οταν δεν ειναι πια ρευστα τους αλλαζω θεση για να ψηθουν ομοιομορφα και ποτε δεν ειχα προβλημα...δεν ξερω τι αλλο μπορει να εφταιξε...χμ...ααααααα την ιδια ωρα τα εφτιαξες????εννοω το μειγμα....μηπως οσο περιμενες να βγει το αλλο σου ξεφουσκωσαν τα αυγα?????
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 5-3-09  
    Να ρωτησω και γω κατι;Θελω να φτιαξω 2 η 3 παντσπανια για μια τουρτιτσα. Επειδη συναντησα δυσκολιες τις προαλλες θα ηθελα να ρωτησω θα βαλω το μειγμα ολο σε ενα ταψακι και μετα θα κοψω στη μεση η να το βαλω σε δυο ταψακια αυτα της μιας χρησης; Θα χρειαστω διπλη δοση; Αν ναι να βαλω 5-6 αυγα αντι 8;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-3-09  
    Για οσους δεν ειναι και τοσο εμπειροι στο θεμα παντεσπανιου καλα ειναι να το κανουν σε ξεχωριστα ταψακια μιας χρησης γιατι οσο ναναι το κοψιμο του εχει μια δυσκολια...αν θα φτιαξεις 3 στρογγυλα μετρια ταψακια θελει 8 αυγα δλδ διπλασια δοση...αν θα φτιαξεις 3 μικρα ταψακια τοτε τα 6 αυγα ειναι οκ!
    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 27-4-09  
    Σε περιπτωση που δεν θελουμε να το ψησουμε στον αερα σε τι θερμοκρασια το βαζουμε???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 27-4-09  
    170 - 180 ανάλογα το φούρνο!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 27-4-09  
    Μπορω να κανω το παντεσπανι δυο μερες πριν το χρησιμοποιησω και να το διατηρησω στο ψυγειο; Θελω να κανω τρια ,διαβασα οτι η δοση πρεπει να ειναι διπλη,τι διαμετρο πρεπει να εχουν τα ταψακια;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-5-09  
    Ευδοκια μου χιλια συγγνωμη αλλα τωρα ειδα το σχολιο σου!!!...ας τα πω ομως τωρα μπορει να χρειαστουν για αλλη φορα....ναι μπορεις να το διατηρησεις στο ψυγειο τυλιγμενο σε μεμβρανη...αν κανεις διπλη δοση θα σου βγουν 3 ταψακια 25εκ.
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 21-5-09  
    για να κανω μια στρογγυλη τουρτα με διαμετρο 27 εκ. φτανουν δυο δοσεις παντεσπανι και να το χωρισω στα 3;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 21-5-09  
    Καλυτερα να κανεις δοση για 10 αυγα...θα σαι πιο σιγουρη στο κοψιμο!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 22-5-09  
    Θα μπορουσα τραγα μου να το βαλω σε φορμα κεικ;θα ψηθει μεχρι μεσα;Το εχεις ποτε δοκιμασει;Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 22-5-09  
    Ναι, το εχω δοκιμασει, μια χαρα θα ψηθει!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-5-09  
    Το εχω φτιαξει πολλες φορες και τωρα ηρθε η ωρα να το βαθμολογησω.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι παντα μου βγαινει αρκετα πυκνο το μιγμα και δεν μπορω να το στρωσω ισοπαχα σε ολο τα ταψι,με αποτελεσμα αλλου να τραγανιζει και αλλου να ειναι αφρατο.Υπαρχει κανα κολπο κοριτσια να ειναι παντου στρωμενο ομοια ή να κανω πιο αραιο το μιγμα;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 28-5-09  
    ναι πρεπει να ειναι παχυρευστο το μειγμα...και το στρωνεις με σπατουλα!...φυσικα ειναι καλο την ωρα που το βαζεις στο ταψι να μην το βαζεις ολο στο κεντρο αλλα να το περιχυνεις παντου, θα σου ειναι πιο ευκολο μετα στο στρωσιμο!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 9-6-09  
    Ηθελα να ρωτησω το εξης:
    Θελω να φτιαξω μια τουρτα,η οποια χρειάζεται κεικ σαν βαση,αλλα σπογγωδες και ελαφρυ.Εαν φτιαξω διπλη δοση παντεσπανι και χωρισω σε δυο μακροστενες φορμες για κεικ,θα φουσκωσει αρκετα και επισης,θα ειναι καλο γευστικα;Στην συνεχεια θελω να το καλυψω με χτυπημενη σαντυγι.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-6-09  
    Μα το παντεσπανι ειναι σπογγωδες κεικ...αφου στα αγγλικα το παντεσπανι λεγεται sponge cake!!!...Tωρα για το αλλο που λες δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θες να κανεις...αν θες να ειναι αρκετα ψηλο θα κανεις περισσοτερη δοση!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 23-2-09  
    Το παντεσπανι αυτο το φτιαχνω κι εγω,με μονη διαφορα βαζω 5 αυγα,3 βανιλες και μερικες σταγονες ανθονερο! Χτυπαω καλα τα αυγα με την ζαχαρη να γινουν ασπρη κρεμα και ριχνω το αλευρι.Το ριχνω σε δοσεις και συνεχιζω να χτυπαω κανονικα.Δεν το κοσκινιζω.Δεν ξεφουσκωνουν τα αυγα! Αν το θελω σοκολατενιο ριχνω 4 κουταλιες κακαο.Το ψηνω στο φουρνο για μιση ωρα στους 170,οχι στον αερα!Ετσι βγαινει ολοισιο!
    Παντα οταν φτιαχνουμε παντεσπανι,το ψηνουμε σε φορμα πχ. 30αρα,αλλα την τουρτα θα την φτιαξουμε σε φορμα 28αρα,κι αυτο γιατι μπαινει λιγο και εφαρμοζει καλυτερα σε ενα αριθμο ποιο μικρο.Ετσι η τουρτα μας βγαινει καλοφιαγμενη.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 21-4-09  
    Εύκολο και νόστιμο το παντεσπάνι αυτό.
    Έφτιαξα 2 1/2 δόσεις σοκολατένιες, σε δυο ταψάκια 30αρια, τα οποία τα έκοψα μετά στη μέση οριζόντια κι έτσι είχα 4 παντεσπάνια, για να φτιάξω την τούρτα. Πίστευα ότι θα μύριζε το αυγό, αλλά μια χαρά! Ούτε μύριζε και super σοκολατένια γεύση είχε.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-10-09  
    δεν θυμαμαι αν εχω ξαναψηφισει,και βαριεμαι να δω ολες τις σελιδες...Λοιπον ηθελα να πω οτι ειναι πανευκολο ,νοστιμοτατο και εκανα την δοση που δινει η Τραγα σε δυο ταψακια 25αρια ,μια χαρα εγιναν,φαινονται και στην φωτο :)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-2-13  
    Αυτή τη φορά το έκανα με κακάο, καφέ και γραντ μαρνιέ. Είναι φοβερό πόσες παραλλαγές σηκώνει μια τόσο εύκολη συνταγή. Α, και επίσης να πω ότι ξέχασα να βάλω μπέικιν (αντί για φαρινάπ) και το πρόσθεσα όταν είχα ήδη βάλει το μείγμα στο ταψί. Έριξα ένα ανακάτεμα και έκανα το σταυρό μου να φουσκώσει τουλάχιστον λίγο για να βγάλω 2 παντεσπάνια. Δεν καταλαβαίνει τίποτα η συνταγή: έγιεν τουμπανο το παντεσπάνι και το χώρισα σε 3 μπόλικους πάτους (έβγαινε και τέταρτος δηλαδή εμ λίγη προσπάθεια). Θεϊκό παντεσπάνι λοιπόν!
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 9-6-16  
    Αυτό το παντεσπάνι είναι ασύγκριτο! Ντροπή μου που τόσα χρόνια το φτιάχνω με επιτυχία κι ακόμα δεν έδωσα πιρουνάκια, αλλά θα επανορθώσω πάραυτα: 5 πιρουνάκια "εις την νιοστήν", όπως λέγαμε και στο σχολείο, και πάλι λίγα είναι... Συγχαρητήρια Τράγα!
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 9-6-16  
    Αν τα αυγά είναι μεγάλα, 3 αρκούν. Στη σοκολατένια εκδοχή δοκιμάστε να προσθέσετε και 1/2 κ.γ. σκόνη espresso - το απογειώνει!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον έχε...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Παντεσπάνι  art
    Προστέθηκε από Ζουζουνελ
    5
           
           
    (38)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τούρτες/γλυκά ψυγείου κλπ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 170 αγαπημένων συνταγών, του/της despinoula_t
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της Eva_G
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 95 αγαπημένων συνταγών, του/της krokos