Παντζαροκούλουρα
Πρόκειται για τα γνωστά καροτοκούλουρα λίγο αλλαγμένα για όσους τα βαρέθηκαν με παντζάρι και σκόρδο. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή η δόση αυτή βγάζει πάνω από τρία ταψιά, μπορείτε να κάνετε τη μισή. Τα ζήλεψα από φούρνο της γειτονιάς.
Υλικά
-
1 ποτήρι κρασί λευκό
-
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
3 μέτρια παντζάρια ωμά τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και στυμμένα με το χέρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά
-
σκόρδο σε σκόνη (όσο μας αρέσει)
-
αλεύρι ή κόκκινη φαρίνα λιγότερο από κιλό ή για όλες τις χρήσεις με την προσθήκη baking powder (2 κουταλιές)
-
1 πρέζα αλάτι
-
ζάχαρη κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τα ανακατεύω όλα μαζί σε ένα μπολ με το χέρι, όχι στο μίξερ.
-
2
Τα πλάθω σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια με τη βοήθεια λίγο καλαμποκέλαιου (όσο πιο λεπτά, τόσο πιο νόστιμα), τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια