Παντζαρόπιτα με ανθότυρο

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια πεντανόστιμη πίτα που δεν μπορεί κανείς να της αντισταθεί!!! Χρώμα και νοστιμιά που δεν περιγράφεται!!! Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!!!
Παντζαρόπιτα με ανθότυρο

Τι χρειαζόμαστε:

Για το φύλλο:
  • 4-4 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 φλ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
Για την πίτα:
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλ. λάδι
  • ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο
  • φρυγανιά τριμμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με λαχανικά
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Τυριά , Γιαούρτι , Αβγά , Γάλα
Σερβίρει: 12-14 άτομα
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 27' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 47' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο: Ρίχνουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, λάδι ξύδι, προσθέτουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή, αν μας γίνει σκληρή-σφιχτή προσθέτουμε νερό αν το αντίθετο, προσθέτουμε αλεύρι.
2) Χωρίζουμε σε δυο ίσια κομμάτια, τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
    3) Ετοιμάζουμε τα υλικά της πίτας: Κόβουμε τα παντζάρια στα τέσσερα,πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο, τα ραντίζουμε με λάδι και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
    4) Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε 1 ώρα να μαλακώσουν δοκιμάζοντας με οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκαν!!
    5) Τα αφήνουμε να κρυώσουν, στραγγίζουμε τα υγρά τους και τα ψιλοκόβουμε.
    Βήμα 6
    6) Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλά μας, τα ψιλοκομμένα παντζάρια, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο, ρίγανη, ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
    Βήμα 7
    7) Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το απλώνουμε σε ταψάκι 30εκ., λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας το φύλλο! να περισσεύει στα τοιχώματα.
    Βήμα 8
    8) Λαδώνουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε με 2-3 κ. φρυγανιά τριμμένη
    Βήμα 9
    9) Ρίχνουμε απάνω τη γέμιση
    Βήμα 10
    10) Γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει,σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και τυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες του.
      Βήμα 11
      11) Αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 180β.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Από την Ντ.Νικολάου, εύκολη και πολύ εμφανίσιμη!!! Πολύ γευστική και πολύ εμφανίσιμη πίτα για το τραπέζι σας!!!

      Σχετικές συνταγές

        16 Όλα

        #
        Σχόλιο από bvick, 11-2-12  
        πολυ ωραια φαινεται! λεω να τη φτιαξω μεθαυριο
        που εχω τραπεζι.
        το ταψι στις φωτο τι μεγεθος εχει περιπου?
        ειναι το μικρο (23αρι) των γλυκων ή το μεγαλο (32+) που κανουμε τα ψητα ?
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 11-2-12  
        bvick καλή σου μέρα!!
        Το τετράγωνο ταψάκι μου είναι 28άρι και βγαίνουν 16 κομμάτια και το στρογγυλό είναι 32άρι και βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια!!
        Καλή επιτυχία εύχομαι,είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο αν σου αρέσουν τα πατζάρια!!!!
        #
        Σχόλιο από bvick, 13-2-12  
        η πιτα ειναι αψογη! το φυλλο ειναι ισως και το καλυτερο που εχω φαει και η αναλογια παντζαρι-ανθοτυρου ειναι ακριβως ωστε να μην καλυπτει το ενα υλικο το αλλο.
        ολοι οσοι τη δοκιμασαν εντυπωσιαστηκαν, ενθουσιαστηκαν και δεν την ειχαν ξαναφαει!
        σιγουρα θα την ξαναφτιαξω συντομα
        Ευχαριστω πολυ πολυ πολυ :)
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 13-2-12  
        bvick χαίρομαι που σας άρεσε η πίτα!!
        πολύ ωραία σου έγινε!!σε ευχαριστώ για τις φωτό!!
        Εγώ τη φτιάχνω τακτικά μας αρέσει πάρα πολύ!!

        Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια!!:-)

        #
        Σχόλιο από katerinaFGM, 30-4-13  
        Λεω να την φτιαξω το Πασχα, με τα πατζαρια που θα χρησιμοποιησω για να βαψω τα αυγα!! Μπραβο για την δυσευρετη αυτη συνταγουλα!! Ευχαριστουμε!! Καλο Πασχα!!! :)
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 30-4-13  
        Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια και τα πιρουνάκια!Γίνεται πολύ γευστική θα την ευχαριστηθείτε:-)
        Καλό Πάσχα με υγεία και σε εσένα!
        #
        Σχόλιο από angy85, 30-7-13  
        Από τις πιο ωραίες πίτες που έχω δοκιμάσει! Εγώ πρόσθεσα και λίγη φέτα και λίγο αποξηραμένο σκόρδο που νομίζω πήγαινε πολύ!Το μόνο μου παράπονο είναι ότι το φύλλο βγήκε λίγο σκληρό αλλά από γεύση σκίζει.
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 27-9-13  
        angy85 τώρα είδα το σχόλιο σου,συγνώμη!!
        Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα πιρουνάκια :)
        #
        Σχόλιο από rena xios, 25-11-14  
        πολλη καλη η γεμιση και ακομα καλυτερο το φυλλο!πραγματικα πολυ νοστιμο και ευκολο στο ανοιγμα!απιθανη γευση και μαλακο ακομα και την επομενη μερα!
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 26-11-14  
        Ρένα χαίρομαι που σου άρεσε η πίτα ,το ίδιο φύλλο κάνω πλέον για όλες τις πίτες μου!
        Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τη βαθμολογία,να είσαι καλά.
        #
        Σχόλιο από despinal, 14-5-16  
        Το φύλλο ήταν πολύ ωραίο και η πίτα σαν ιδέα με είχε ενθουσιάσει αλλά το παντζάρι δεν μας ξετρέλανε μέσα την πίτα για να είμαι ειλικρινής. Από εμφάνιση σκίζει όμως! Αντί για ανθότυρο έβαλα φέτα.
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 8-6-16  
        despinal το φύλλο αυτό το κάνω στις περισσότερες πιτες που φτιάχνω ... το ανθότυρο είναι γλυκό σε γεύση και πάει πολύ με τα παντζάρια η φέτα έχει έντονη γεύση και δεν ταιριάζει τόσο πολύ! :)
        Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την βαθμολογία!
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 8-6-16  
        despinal το φύλλο αυτό το κάνω στις περισσότερες πιτες που φτιάχνω ... το ανθότυρο είναι γλυκό σε γεύση και πάει πολύ με τα παντζάρια η φέτα έχει έντονη γεύση και δεν ταιριάζει ! :)
        Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την βαθμολογία!
        #
        Σχόλιο από renanic, 19-10-16  
        Φαίνεται πολύ ωραία η πίτα. ¨Εχω όμως δύο απορίες. πρέπει οπωσδήποτε τα πατζάρια να ψηθούν με αυτό τον τρόπο(στον φούρνο);¨Η θα μπορούσα να βάλω από αυτά πού κυκλοφορούν έτοιμα βρασμένα και να προσθέσω ρίγανη, θυμάρι και αλατοπίπερο; και όταν λες τα ψιλοκόβω εννοείς με μαχαίριή στο μούλτι τα χοντοτρίβω;¨Αν μου απαντούσες θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.Ευχαριστώ.
        #
        Σχόλιο από ekpatisserie, 25-10-16  
        Πολύ ωραία και ασυνήθιστη πίτα.Θα τη δοκιμάσω και με φέτα γιατί παντζάρι και ανθότυρο βγαίνει κάπως γλυκό σαν συνδυασμός.
        #
        Σχόλιο από Strata Al., 18-7-17  

        14 Σχόλια

        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 11-2-12  
        bvick καλή σου μέρα!!
        Το τετράγωνο ταψάκι μου είναι 28άρι και βγαίνουν 16 κομμάτια και το στρογγυλό είναι 32άρι και βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια!!
        Καλή επιτυχία εύχομαι,είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο αν σου αρέσουν τα πατζάρια!!!!
        #
        Σχόλιο από bvick, 13-2-12  
        η πιτα ειναι αψογη! το φυλλο ειναι ισως και το καλυτερο που εχω φαει και η αναλογια παντζαρι-ανθοτυρου ειναι ακριβως ωστε να μην καλυπτει το ενα υλικο το αλλο.
        ολοι οσοι τη δοκιμασαν εντυπωσιαστηκαν, ενθουσιαστηκαν και δεν την ειχαν ξαναφαει!
        σιγουρα θα την ξαναφτιαξω συντομα
        Ευχαριστω πολυ πολυ πολυ :)
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 13-2-12  
        bvick χαίρομαι που σας άρεσε η πίτα!!
        πολύ ωραία σου έγινε!!σε ευχαριστώ για τις φωτό!!
        Εγώ τη φτιάχνω τακτικά μας αρέσει πάρα πολύ!!

        Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια!!:-)

        #
        Σχόλιο από katerinaFGM, 30-4-13  
        Λεω να την φτιαξω το Πασχα, με τα πατζαρια που θα χρησιμοποιησω για να βαψω τα αυγα!! Μπραβο για την δυσευρετη αυτη συνταγουλα!! Ευχαριστουμε!! Καλο Πασχα!!! :)
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 30-4-13  
        Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια και τα πιρουνάκια!Γίνεται πολύ γευστική θα την ευχαριστηθείτε:-)
        Καλό Πάσχα με υγεία και σε εσένα!
        #
        Σχόλιο από angy85, 30-7-13  
        Από τις πιο ωραίες πίτες που έχω δοκιμάσει! Εγώ πρόσθεσα και λίγη φέτα και λίγο αποξηραμένο σκόρδο που νομίζω πήγαινε πολύ!Το μόνο μου παράπονο είναι ότι το φύλλο βγήκε λίγο σκληρό αλλά από γεύση σκίζει.
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 27-9-13  
        angy85 τώρα είδα το σχόλιο σου,συγνώμη!!
        Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα πιρουνάκια :)
        #
        Σχόλιο από rena xios, 25-11-14  
        πολλη καλη η γεμιση και ακομα καλυτερο το φυλλο!πραγματικα πολυ νοστιμο και ευκολο στο ανοιγμα!απιθανη γευση και μαλακο ακομα και την επομενη μερα!
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 26-11-14  
        Ρένα χαίρομαι που σου άρεσε η πίτα ,το ίδιο φύλλο κάνω πλέον για όλες τις πίτες μου!
        Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τη βαθμολογία,να είσαι καλά.
        #
        Σχόλιο από despinal, 14-5-16  
        Το φύλλο ήταν πολύ ωραίο και η πίτα σαν ιδέα με είχε ενθουσιάσει αλλά το παντζάρι δεν μας ξετρέλανε μέσα την πίτα για να είμαι ειλικρινής. Από εμφάνιση σκίζει όμως! Αντί για ανθότυρο έβαλα φέτα.
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 8-6-16  
        despinal το φύλλο αυτό το κάνω στις περισσότερες πιτες που φτιάχνω ... το ανθότυρο είναι γλυκό σε γεύση και πάει πολύ με τα παντζάρια η φέτα έχει έντονη γεύση και δεν ταιριάζει τόσο πολύ! :)
        Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την βαθμολογία!
        #
        Σχόλιο από vasiliki ver, 8-6-16  
        despinal το φύλλο αυτό το κάνω στις περισσότερες πιτες που φτιάχνω ... το ανθότυρο είναι γλυκό σε γεύση και πάει πολύ με τα παντζάρια η φέτα έχει έντονη γεύση και δεν ταιριάζει ! :)
        Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την βαθμολογία!
        #
        Σχόλιο από ekpatisserie, 25-10-16  
        Πολύ ωραία και ασυνήθιστη πίτα.Θα τη δοκιμάσω και με φέτα γιατί παντζάρι και ανθότυρο βγαίνει κάπως γλυκό σαν συνδυασμός.
        #
        Σχόλιο από Strata Al., 18-7-17  

        2 Ερωτήσεις

        #
        Σχόλιο από bvick, 11-2-12  
        πολυ ωραια φαινεται! λεω να τη φτιαξω μεθαυριο
        που εχω τραπεζι.
        το ταψι στις φωτο τι μεγεθος εχει περιπου?
        ειναι το μικρο (23αρι) των γλυκων ή το μεγαλο (32+) που κανουμε τα ψητα ?
        #
        Σχόλιο από renanic, 19-10-16  
        Φαίνεται πολύ ωραία η πίτα. ¨Εχω όμως δύο απορίες. πρέπει οπωσδήποτε τα πατζάρια να ψηθούν με αυτό τον τρόπο(στον φούρνο);¨Η θα μπορούσα να βάλω από αυτά πού κυκλοφορούν έτοιμα βρασμένα και να προσθέσω ρίγανη, θυμάρι και αλατοπίπερο; και όταν λες τα ψιλοκόβω εννοείς με μαχαίριή στο μούλτι τα χοντοτρίβω;¨Αν μου απαντούσες θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.Ευχαριστώ.

        0 Παραλλαγές

        Άλλες φωτογραφίες

        Σχετικά άρθρα

        Κάνε το... φύλλο, φίλο!
        Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
        Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
        Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...
        Η συντήρηση των αυγών
        Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
        Ασφαλή νωπά αυγά
        Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
        Τα αυγά στην κουζίνα μας
        Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

        Τη συνταγή προτείνουν:

        Κυρίως πιάτο
        Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast
        πιτες
        Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
        πίτες
        Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
        Συνταγές που θα δοκιμαστούν άμεσα
        Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
        ΠΙΤΕΣ
        Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna