Παντζαροσαλάτα με μαγιονέζα
Πατζαροσαλάτα με μαγιονέζα, καρότα και πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πιπέρι που θα χρησιμοποιήσετε να είναι άσπρο. Το νερό στο οποίο θα βράσετε τις πατάτες να είναι αλατισμένο και οι πατάτες να είναι με τη φλούδα.
Υλικά
-
4 παντζάρια μεγάλα
-
1/2 κιλό πατάτες
-
4 καρότα μεγάλα
-
500 γρ. μαγιονέζα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες και συγχρόνως τα παντζάρια.
-
2
Αλέθουμε τις βρασμένες πατάτες αφού πρώτα τις αφήσουμε να κρυώσουν λίγο.
-
3
Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στις αλεσμένες πατάτες.
-
4
Προσθέτουμε και το αλάτι με το πιπέρι.
-
5
Βάζουμε το μείγμα σε ενα πυρέξ.
-
6
Βάζουμε μια στρώση μαγιονέζα.
-
7
Τρίβουμε τα καρότα και τα τοποθετούμε απο πάνω.
-
8
Βάζουμε άλλη μία στρώση μαγιονέζα.
-
9
Καθαρίζουμε τα πατζάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε πάνω στη μαγιονέζα.
-
10
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαγιονέζα.
-
11
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Σχόλια