Παντζαροσαλάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας. Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.
-
2
Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
-
3
Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.
-
4
Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.
-
5
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.
Σχόλια (44)