Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Είχα δυο μικρές παπίτσες και έψαχνα συνταγή για να φτιάξω την πρώτη. Μετά από κάμποσο ψάξιμο, κατέληξα να δοκιμάσω αυτή, και το αποτέλεσμα ήταν απλά υπέροχο. Έγινε από τα νοστιμότερα πιάτα που έχω φτιάξει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την βρήκα εδώ. Έκανα τις αλλαγές μου. Στη συνταγή θέλει διπλή ποσότητα μείγματος μελιού, αλλά μου φάνηκε υπερβολικό και δεν το χρειάστηκα κιόλας.Όσον αφορά το φούρνο και τους χρόνους, σας έδωσα ό,τι λέει η συνταγή, αλλά όπως είπα εγώ την τελείωσα την πάπια στο slow cooker. Δεν ξέρω πώς θα γίνει αν γίνει εξ' ολοκλήρου στο φούρνο ή στο slow cooker. Μου άρεσε το αποτέλεσμα γιατί ήταν σαν ψητή μεν (αφού είχε μείνει μια ώρα στο φούρνο), αλλά και μαλακή λόγω του slow cooker.Ήταν μια από αυτές τις φορές που δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία... Ευτυχώς έχουμε και τη δεύτερη πάπια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
  1. 1 πάπια γύρω στα 1800γρ.
  2. 1 κ.γ. τζίντζερ
  3. 1 κ.γ. βασιλικό
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. λίγο πιπέρι
  6. 0.5 μήλο
  7. 2 φλ. νερό (για το ταψί)
  8. 1/2 φλ. μέλι
  9. 1/4 φλ. λάδι (ή βούτυρο)
  10. 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  11. 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°

  2. 2

    Σε μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι, το τζίντζερ, το πιπέρι και τον βασιλικό. Με το μείγμα αυτό τρίβουμε την πάπια, μέσα και έξω.

  3. 3

    Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά, να συμπυκνωθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και το χυμό και αφήνουμε να βράσει λιγάκι, να γίνει λίγο σα σιρόπι.

  4. 4

    Γεμίζουμε την πάπια με το πορτοκάλι και το μήλο (πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια) .

  5. 5

    Αλείφουμε την πάπια με το μείγμα του μελιού.

  6. 6

    Βάζουμε την πάπια πάνω σε σχαρίτσα και μέσα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί μας 2 φλ. νερό και τη βάζουμε στον φούρνο.

  7. 7

    Την αφήνουμε για μισή ωρίτσα.

  8. 8

    Στη συνέχεια χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά (στους 150-160°), τη γυρνάμε με την κοιλιά προς τα κάτω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για δυο ώρες (ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει, ανάλογα με το φούρνο μας). Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε ανά διαστήματα την πάπια με το μείγμα του μελιού και συμπληρώνουμε νερό στο ταψί μας.

  9. 9

    Εγώ, μετά από μια ωρίτσα που ήταν στο φούρνο η πάπια, αποφάσισα να την βγάλω και να τη βάλω στο slow cooker, για να μη χρειάζεται να την ελέγχω όλη την ώρα. Έβαλα μερικές μπάλες αλουμινόχαρτου στον πάτο και την ακούμπησα πάνω (για να μην είναι σε επαφή με τα υγρά). Έριξα από πάνω και όσο μείγμα μελιού μου είχε μείνει και την άφησα για 2-3 ώρες. Έγινε πραγματικά λουκούμι....

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
Εχω μια άγρια χήνα γύρω στα 4 κιλά στον καταψύκτη δώρο από τον κουμπάρο μου που είναι κυνηγός και σκέφτομαι να εφαρμόσω την συνταγή σου αγαπητή sitro.. Ελπίζω να πετύχει.. Θα επανέλθω δριμύτερος με τα ανάλογα πιρούνια.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα