Πάπια με πετιμέζι και πορτοκάλι
Το πετιμέζι δίνει μια πολύ ξεχωριστή γέυση στην πάπια. Αρκετές φορές δοκίμασα να φτιάξω πάπια και πάντα δεν την έφερνα στις γέυσεις μου. Πιστέυω πως αυτή η συνταγή θα δοκιμαστεί! Η πάπια δeν μυρίζει καθόλου και γίνεται τόσο μαλακή που λιώνει στο στόμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βρούμε το μείγμα 5 μπαχαρικών μπορούμε να φτιάξουμε δικό μας με αλάτι, πιπερι άσπρο και κόκκινο, μοσχοκαρυδο, τζίντζερ, κουρκουμά, κόλιανδρος και μουστάρδα σκόνη. Αν δεν σας αρέσει κάποιο από τα παραπάνω μπαχαρικά μπορείτε ακόμη και με αλατοπίπερο να την φτιάξετε.Το πετιμέζι δίνει μια πολύ ξεχωριστή γέυση στην πάπια. Αν κάποιος δέν έχει γάστρα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα βαθύ ταψί και να το καλύψει με αλουμινόχαρτο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από βραδύς βάζουμε τα στήθη τις πάπιας να βράσουν στην κατσαρόλα με νερό για 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά.
-
2
Αδείαζουμε το νερό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 ποτήρι πετιμέζι, τον χυμό πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
-
3
Αφήνουμε όλη την νύχτα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κομμάτια της πάπιας πρέπει να είναι η πέτσα-δέρμα τους προς τα επάνω και το κρέας να μουσκέυετε με το πετιμέζι.
-
4
Αφού έχουν σταθεί 1 βράδυ, αδείαζουμε τα στήθη πάπιας στην γάστρα με το ζουμί τους και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Κλείνουμε την γάστρα με το καπάκι τις.
-
5
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά με την πέτσα-δέρμα μέσα στο ζουμί.
-
6
Έπειτα γυρνάμε τις πάπιες προσεκτικά και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να πάρει χρώμα η πέτσα-δέρμα τους. Αναλόγως τον φούρνο και το χρώμα που θέλουμε!
-
7
Η πάπια σερβίρεται ζεστή.Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια