ΚΥΡΙΑΚΗ_
ΚΥΡΙΑΚΗ_ @cook_8450384
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας... και όχι μόνο!!

Recipe by ΚΥΡΙΑΚΗ_

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

52 Minutes
4 άτομα
  1. 4 μελιτζάνες φλάσκες
  2. Για τον κιμά
  3. 1 κιλό κιμά
  4. 1 κρεμμύδι
  5. 4 ντομάτες
  6. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  7. 1 ποτήρι κρασί
  8. 1 ξυλαράκι κανέλας
  9. αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  10. Για την μπεσαμέλ
  11. 3 κ.σ. βούτυρο
  12. 4 κ.σ. αλεύρι
  13. 3 1/2 ποτήρια γάλα
  14. αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.

  2. 2

    Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.

  3. 3

    Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.

  4. 4

    Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει.

  5. 5

    Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

  6. 6

    Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ.

  7. 7

    Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.

  8. 8

    Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (51)

ΚΥΡΙΑΚΗ_
ΚΥΡΙΑΚΗ_ @cook_8450384
ΟΤΑΝ ΑΔΕΙΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΛΕΠΤΟ ΦΛΟΙΟ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΖΑΤΕ.

Από

ΚΥΡΙΑΚΗ_
ΚΥΡΙΑΚΗ_ @cook_8450384
στις
ΗΡΑΚΛΕΙΟ