Παραδοσιακά Ελληνικά κουλουράκια
Τα παραδοσιακά κουλουράκια σαν του φούρνου, να συνοδέψουν το καφεδάκι μας αλλά και οτιδήποτε άλλο. Ψήστε τα και θα μοσχοβολίσει το σπίτι!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με την ζάχαρη.
-
2
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το ούζο. Ανακατεύουμε καλά.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήματα θέλουμε. Μπορούμε να πλάσουμε τις παραδοσιακές πλεξουδίτσες, ή μπαστουνάκια, ή στρυφογυριστά όπως στην φωτογραφία.
-
5
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
-
6
Τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγουλάκι ή λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι (προαιρετικά).
-
7
Τα βάζουμε σε φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσοκοκκινίσουν.
-
8
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαύστε!
Σχόλια (4)