lina-t
lina-t @cook_8506743

Τα παραδοσιακά κουλουράκια σαν του φούρνου, να συνοδέψουν το καφεδάκι μας αλλά και οτιδήποτε άλλο. Ψήστε τα και θα μοσχοβολίσει το σπίτι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (ό,τι προτιμάτε)
  2. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 6 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  4. 2 βανίλιες
  5. λίγο ούζο
  6. ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
  7. 4 κούπες αλεύρι
  8. λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με την ζάχαρη.

  2. 2

    Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το ούζο. Ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.

  4. 4

    Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήματα θέλουμε. Μπορούμε να πλάσουμε τις παραδοσιακές πλεξουδίτσες, ή μπαστουνάκια, ή στρυφογυριστά όπως στην φωτογραφία.

  5. 5

    Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

  6. 6

    Τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγουλάκι ή λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι (προαιρετικά).

  7. 7

    Τα βάζουμε σε φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσοκοκκινίσουν.

  8. 8

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαύστε!

Αντιδράσεις

Από

lina-t
lina-t @cook_8506743
στις