Παραδοσιακά γεμιστά
Ποιος δεν λατρεύει τα παραδοσιακά γεμιστά???
Recipe by eva_13
Υλικά
-
18 μεσαίες ώριμες ντομάτες (ή και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
-
λίγη ζάχαρη, πασπάλισμα
-
4 μεγάλα κρεμμύδια, περασμένα από το multi
-
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
18 κ.σ. ρύζι καρολίνα, πλυμένο σε τρεχούμενο νερό
-
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
-
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
αλάτι και πιπέρι
-
1 ποτήρι νερό (αν βάλετε και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο.
-
2
Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι του καφέ. Το τοιχωμά τους πρέπει να μην είναι παχύ.
-
3
Κρατάμε τη σάρκα από τις ντομάτες σ'ένα μπολ, αφού τις περάσουμε από το multi.
-
4
Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με τη ζάχαρη και τις αραδιάζουμε στο ταψί ανάποδα με το άνοιγμα προς τα επάνω.
-
5
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με 1/2 κούπα από το ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διαφανή.
-
6
Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάρκα από τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
-
7
Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
-
8
Γεμίζουμε τις ντομάτες ως τη μέση με ένα κουταλάκι του καφέ. Σκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί.
-
9
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι λάδι και ένα ποτήρι νερό (αν έχουμε βάλει και πιπεριές κτλ).
-
10
Ψήνουμε στο φούρνο έως ότου μαλακώσει το ρύζι και ελαφρώς τα καπάκια από τις ντομάτες.
Σχόλια (57)