κύρια φωτογραφία συνταγής Παραδοσιακά Ποντιακά Πεϊνιρλί

Παραδοσιακά Ποντιακά Πεϊνιρλί

aggelikouli
aggelikouli @Aggelikouli

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Το κασέρι με το κρύο νερό τα αναμειγνύω σε ένα μπωλ από το προηγούμενο βράδυ. 2. Τα μπαλάκια ζύμης δεν πρέπει να'ναι πολύ μεγάλα, για όταν τα ψήσουμε, θα "απλώσει" πολύ το πεϊνιρλί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
8-14 πεϊνιρλί
  1. 1 κιλό αλεύρι Robin Hood (+ λίγο ακόμη)
  2. 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 1/2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  4. 2 κουτ. σούπας αλάτι
  5. 100 γραμ. νωπή μαγιά
  6. 100 γραμ. φυτικό βούτυρο
  7. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  8. 1 1/2 κούπα κασέρι ΚΟΛΙΟΣ τριμμένο
  9. 2 φλιτζάνια νερό κρύο
  10. βούτυρο ΚΕΡΚΥΡΑΣ για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύω το αλέυρι με τη ζάχαρη & το αλάτι. Διαλύω τη μαγιά σε χλιαρό νερό (1 ποτήρι). Σε λίγο ζεστό νερό διαλύω και το βούτυρο.

  2. 2

    Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο πρώτα στο αλεύρι και στη συνέχεια τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτω χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη & αφήνω να φουσκώσει. 'Επειτα, την κόβω ανά περίπου 200 γραμ. σε μικρά μπαλάκια, της δίνω το σχήμα που έχουν τα πεϊνιρλί, βάζω στη μέση λίγο μείγμα κασεριού και την ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

  3. 3

    Αφού βγάλω το πεϊνιρλί από το φούρνο, το αλείφω με μπόλικο βούτυρο Κερκύρας και...καλή σας όρεξη!!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Το robin hood είναι ιδανικό από κεικ μέχρι ψωμι και τσουρεκι!Γιατί βάζεις και αλεύρι για όλες τις χρήσεις?Αφού το robin hood τα κάνει όλα.Μόνο που είναι λίγο ακριβούτσικο!

Από

aggelikouli
aggelikouli @Aggelikouli
στις