Παραδοσιακή Φινλανδική σούπα σολομού
Μια ψαρόσουπα διαφορετική, πλούσια και απολαυστική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για λιγότερα λιπαρά γίνεται και με γάλα αντι για κρέμα γάλακτος!
Υλικά
-
3-4 Πατάτες μεσαίου μεγέθους
-
2 καρότα
-
1-2 κρεμμύδια
-
800 ml νερό
-
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (ολόκληρο)
-
1 φύλλο δάφνης
-
400 γρ φιλέτο σολωμού
-
200 ml κρέμα γάλακτος φαγητού
-
1 1/2 κουταλάκια αλάτι
-
6 κουταλιές φρέσκο άνηθο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Βράζουμε τα λαχανικά, το μπαχάρι και τη δάφνη με νερό.
-
2
Αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα.
-
3
Κόβουμε το σολομό κυβάκια
-
4
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τον σολωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ψάρι να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο.
Σχόλια (20)