Saraswati
Saraswati @cook_8484897
,

Εύκολη συνταγή για θεσπέσιο κοτόπουλο με παραδοσιακή γλυκόξινη σάλτσα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με ρύζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4-5 άτομα
  1. 3-4 στήθη κοτόπουλο
  2. 3-4 πιπεριές
  3. 2-3 ξερά κρεμμύδια
  4. 1 κονσέρβα ανανά
  5. λάδι για τηγάνισμα
  6. αλεύρι
  7. Για το Μαρινάρισμα
  8. φρέσκο κρεμμύδι κομμένο
  9. ασπράδι από ένα αυγό
  10. 1 κουταλάκι του γλυκού σόγια σος
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. λίγη ζάχαρη
  14. Για την Γλυκόξινη Σάλτσα
  15. 1 κούπα νερό
  16. 3/4 κούπα ζάχαρη
  17. 1/3 κούπα μηλόξυδο
  18. 1/4 κούπα κέτσαπ
  19. 1/2 κουταλάκι σόγια σος
  20. 1/4 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα υλικά για το μαρινάρισμα (Φρέσκο Κρεμμύδι, Ασπράδι από ένα αυγό, 1 κουταλάκι σόγια σος, πιπέρι και λίγη ζάχαρη), ανακατεύουμε καλά να πάει το ασπράδι παντού και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

  2. 2

    Στην συνέχεια βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα πολυμπάγκ ή μια καθαρή πλαστική σακούλα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι(ή όσο χρειαστεί για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια), κλείνουμε την σακούλα και την κουνάμε καλά μέχρι να πάει το αλεύρι παντού.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα κοτόπουλα μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρούστα που μοιάζει με λουκουμά!

  4. 4

    Σε ένα βαθύ καθαρό σκεύος (κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι) ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά (πιπεριές και κρεμμύδια) μέχρι να μαλακώσουν.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα υλικά για την γλυκόξινη σος καθώς και 1 κονσέρβα με ανανά μαζί με το ζουμί της(τα κομμάτια ανανά τα κόβουμε με το χέρι πριν τα βάλουμε).

  6. 6

    Μετά από λίγο προσθέτουμε και τα κοτόπουλα για να βράζουν μαζί και να ρουφήξουν την σάλτσα (περίπου 10 λεπτά).

  7. 7

    Το πιο σημαντικό βήμα για βελούδινη υφήσε ένα φλιτζανάκι βάζουμε 1-2 κουταλάκια αλεύρι, προσθέτουμε λίγο κρύο νερό, το διαλύουμε καλά και συμπληρώνουμε με κρύο νερό μέχρι να γεμίσει το φλιτζανάκι. ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά!

  8. 8

    Σερβίρετε και απολαύστε το με ξυλάκια)

Αντιδράσεις

Σχόλια

annamaria17.
annamaria17. @annamaria1717
μπραβοοοο σουυυυυ!!!
το καλοκαίρι έτρωγα πολύ τακτικά στο "kiwi" ένα από τα καλύτερα,αν όχι το καλύτερο κινέζικο εστιατόριο της Σαντορίνης. έπαιρνα πάντα το συγκεκριμένο πιάτο μια και ειμαι λάτρης του κοτόπουλου αλλά και της γλυκόξινης . έχω αντίστοιχη συνταγή που φτιάχνω εδώ και χρόνια,σήμερα είπα να δοκιμάσω την δική σου συνταγή για αλλαγή και αποδείχθηκε ότι πολύ καλά έκανα.
το μόνο που "πειραξα" είναι το πιπέρι λόγω του ότι τα παιδιά μου αγαπούν τα πικάντικα.
εξαιρετική συνταγή !!!!! ασφαλώς και είναι αυτή που θα ακολουθώ πια...
Σε ευχαριστώ πολύ...

Από

Saraswati
Saraswati @cook_8484897
στις
,
Μου αρέσει και η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά και η ανατολίτικη (π.χ. Κινέζικη, Ινδική, Ιαπωνική). Παρόλα αυτά είμαι ανοιχτή σε νέες προτάσεις, όσο παράξενες και αν είναι! Επίσης είμαι λάτρης των ζεστών ροφημάτων και των πολύχρωμων cupcakes!!!
Δες περισσότερα