Παραδοσιακή σπανακόπιτα
Μια πεντανόστιμη συνταγή με την αγάπη της μαμάς και μυρωδίες που ταξιδεύουν στη γεύση της παράδοσης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή γίνεται σε ταψάκι 32 cm και μπορεί να γίνει ένα υπέροχο κέρασμα σε κάθε εποχή του χρόνου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τον άνιθο και το μάραθο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα.
-
2
Προσθέτουμε στα ψιλοκομμένα λαχανικά το πληγούρι και τη φέτα, αφού πρώτα την έχουμε πολτοποιήσει με το πιρούνι.
-
3
Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά, τα οποία εχουμε χτυπήσει προηγουμένως και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
-
4
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για μισή ώρα.
-
5
Σε μία επιφάνεια βάζουμε λίγο αλεύρι και αφου χωρίσουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, την ανοίγουμε σε 4 ισοπαχή φύλλα.
-
6
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί και προσθέτουμε τα δύο φύλλα ελαφρώς λαδωμένα.
-
7
Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, πάλι ελαφρώς λαδωμένα.
-
8
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και με τη μύτη του μαχαιριού τρυπάμε ελαφρώς για να σχηματιστούν τα κομμάτια της πίτας μας στο ταψί.
-
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά με μία ώρα.
Σχόλια (2)