Kyria Toula
Kyria Toula @cook_8507970
Αθηνα,Ελλαδα

Μια πεντανόστιμη συνταγή με την αγάπη της μαμάς και μυρωδίες που ταξιδεύουν στη γεύση της παράδοσης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή γίνεται σε ταψάκι 32 cm και μπορεί να γίνει ένα υπέροχο κέρασμα σε κάθε εποχή του χρόνου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
8 άτομα
  1. Για την γέμιση
  2. 3 πράσα μέτρια
  3. 1 ματσακι άνιθο
  4. 1/2 ματσάκι μάραθο
  5. 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  6. 300 g φέτα
  7. 1 φλυτζανάκι του καφέ πληγούρι ή τραχανά
  8. 1 κρασοπότηρο γεμάτο λάδι
  9. φύλλο Για το
  10. 500 g αλεύρι
  11. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  12. 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  13. Νερό (μέχρι να γίνει εύπλαστη χωρίς να κολλάει)
  14. Λίγο σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τον άνιθο και το μάραθο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα.

  2. 2

    Προσθέτουμε στα ψιλοκομμένα λαχανικά το πληγούρι και τη φέτα, αφού πρώτα την έχουμε πολτοποιήσει με το πιρούνι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά, τα οποία εχουμε χτυπήσει προηγουμένως και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

  4. 4

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για μισή ώρα.

  5. 5

    Σε μία επιφάνεια βάζουμε λίγο αλεύρι και αφου χωρίσουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, την ανοίγουμε σε 4 ισοπαχή φύλλα.

  6. 6

    Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί και προσθέτουμε τα δύο φύλλα ελαφρώς λαδωμένα.

  7. 7

    Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, πάλι ελαφρώς λαδωμένα.

  8. 8

    Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και με τη μύτη του μαχαιριού τρυπάμε ελαφρώς για να σχηματιστούν τα κομμάτια της πίτας μας στο ταψί.

  9. 9

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά με μία ώρα.

Αντιδράσεις

Από

Kyria Toula
Kyria Toula @cook_8507970
στις
Αθηνα,Ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα