Παραδοσιακό Ικαριώτικο φαγητό: το σουφικό

Το "Σουφικό" είναι φαγητό πολύ διαδεδομένο στην Ικαρία, το νησί που φημίζεται για την μακροζωία του, και αυτό διότι η Μεσογειακή διατροφή είναι συνήθεια! Το σουφικό είναι μια πολύ πλούσια πηγή βιταμινών και ευεξίας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας φαίνονται πολύ στεγνά τα υλικά (μπορεί να μην είναι εποχής), προσθέστε και λίγο νεράκι κατα το σοτάρισμα.Μπορείτε να σερβίρετε με φέτα τυρί και έξτρα πιπέρι φρεσκοτριμμένο και μαιντανό.Συνταγή από την στήλη ο "Ρατατούλης της Ικαριακής", ikariaki.gr
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε όλα τα υλικά στα τέσσερα.
-
2
Ξεπικρίζουμε με λίγο αλάτι τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι για 2 ώρες (εάν χρειάζεται).
-
3
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
-
4
Αφού στεγνώσουν ρίχνουμε το λάδι να σοταριστούν καλά σε χαμηλή φωτιά και έπειτα το κλείνουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)