Παραδοσιακό πρασόρυζο για έναν
Συνήθως οι παραδοσιακές συνταγές είναι οι καλύτερες. Ειδικά όταν γίνονται με μεράκι, τότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Και πόσο καλύτερα όταν είναι λάιτ! Επειδή πολλοί μένουν μόνοι (όπως εγώ, η μαγκούφα), σας προτείνω μία συνταγή που βγάζει απλώς μία (αλλά τι μία!) μερίδα χωρίς ενοχές, με κάτω από 400 θερμίδες! Προσοχή- ότα λέω ΜΕΓΑΛΗ μερίδα το εννοώ! Απλά, με λίγα υλικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν επιλέξετε να μη χρησιμοποιήσετε όλο το λάδι, είναι εξίσου νόστιμη, και πιο ελαφριά.
Υλικά
-
400 γρ. πράσο σε ροδέλες
-
100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
50 γρ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, αρκετά ψιλοκομμένη
-
40 γρ. καστανό ρύζι για γεμιστά & ριζότο (μεσόσπερμο)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
μπόλικο μαϊντανό
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μικρή, αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τα πράσα, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν ελαφρά.
-
2
Προσθέτουμε το ρύζι, προσέχοντας να μην καεί. Ανακατεούμε για ένα λεπτό περίπου.
-
3
Σβήνουμε με τη ντομάτα, αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν μιάμιση φορά τα υλικά, και σκεπάζουμε. Η φωτιά να είναι μέτρια.
-
4
Όταν μαλακώσει το ρύζι, προσθέτουμε τα αρωματικά μας. Αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
-
5
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε, περιχύνοντας με το υπόλοιπο λάδι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια