Παρμεζάνα αμυγδάλου
Μία νόστιμη εναλλακτική αντί της ζωικής παρμεζάνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε τη σε σαλάτες, ζυμαρικά κλπ. για έξτρα ασβέστιο και πρωτεϊνες.Από το βιβλίο συνταγών The Ultimate Uncheese Cookbook της Jo Stepaniak.
Υλικά
-
1/2 κούπα αποφλοιωμένα αμύγδαλα ή λευκούς σπόρους σουσαμιού
-
2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά
-
1 κουτ. του γλυκού ανοιχτόχρωμο μίσο
-
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αμύγδαλα ή το σουσάμι στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
-
2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά.
-
3
Αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και στο ψυγείο.
-
4
Πριν το χρησιμοποιήσουμε ανακινούμε το δοχείο.
-
5
Κρατάει στο ψυγείο για ένα μήνα και παραπάνω. Μπορείτε αν θέλετε να το καταψύξετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)