κύρια φωτογραφία συνταγής Πάστα φλώρα 2
γλυκακια
γλυκακια @cook_8452988
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν αλείφουμε την ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε στο ασπράδι λίγο γάλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 50-70 γρμ. μαργαρίνη
  2. 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 2 αυγά (το ένα το χωρίζω σε κρόκο και ασπράδι)
  4. 2 φλ. αλεύρι
  5. 3-4 κ.σ. κονιάκ
  6. λίγη κανέλα
  7. λίγο αλάτι
  8. 350-400 γρμ μαρμελάδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε το ένα αυγό και τον κρόκο. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα (15'-20').

  4. 4

    Τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα κρατόντας λίγη στην άκρη.

  5. 5

    Αλείφουμε την μαρμελάδα πάνω απο την ζύμη.

  6. 6

    Πλάθουμε λουρίδες με την ζύμη που είχαμε κρατήσει.Έπειτα τις τοποθετούμε πάνω απο το γλυκό έτσι ώστε να σχημματίζοντα ρόμβοι.

  7. 7

    Αλείφουμε τις λουρίδες με το ασπράδι.

  8. 8

    Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

kihli
kihli @cook_8451303
έγινε πολύ νόστιμη,μια χαρά,απλά χρειάστηκε περιπου τη διπλασια ωρα στο φουρνο. Επίσης,η ζυμη κολλουσε παρα πολυ και ηταν δυσκολο να κανεις τα σχεδιακια απο πανω,αλλα δεν ηθελα να βαλω αλλο αλευρι μη \"σφιξεϊ\" και δεν ψηθει καλα.

Από

γλυκακια
γλυκακια @cook_8452988
στις
,Ελλάδα