Πάστα φλώρα εύκολη και νηστίσιμη
Πεντανόστιμη και νηστίσιμη πάστα φλώρα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μας αρέσει να τη σερβίρουμε με λίγη επιπλέον δροσερή μαρμελάδα στην άκρη του πιάτου. Η συνταγή είναι νηστίσιμη. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μαλακή ζύμη βουτώντας τα χέρια μας συχνά σε λίγο λάδι ώστε να μην κολάνε.
-
2
Κρατάμε στην άκρη μια μπαλίτσα ζύμης ίση σε μέγεθος με ένα πορτοκάλι, για το στόλισμα.
-
3
Λαδώνουμε ένα μεσαίο στρόγγυλο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη υψώνοντάς τη λίγο στα τοιχώματα.
-
4
Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη μέχρι να καλυφθεί.
-
5
Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε λωρίδες και με αυτές σχηματίζουμε πλέγμα πάνω στη μαρμελάδα (ή κάνουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει).
-
6
>Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά σε αέρα και περιμένουμε να κρυώσει για να το κόψουμε.
Σχόλια (6)