dolia
dolia @cook_8458974

Πεντανόστιμη και νηστίσιμη πάστα φλώρα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μας αρέσει να τη σερβίρουμε με λίγη επιπλέον δροσερή μαρμελάδα στην άκρη του πιάτου. Η συνταγή είναι νηστίσιμη. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 φλ. ζάχαρη
  3. 1 μπέικιν πάουντερ
  4. 1/2 φλ. κονιάκ ή ξύσμα πορτοκάλι
  5. Μαρμελάδα (όση θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μαλακή ζύμη βουτώντας τα χέρια μας συχνά σε λίγο λάδι ώστε να μην κολάνε.

  2. 2

    Κρατάμε στην άκρη μια μπαλίτσα ζύμης ίση σε μέγεθος με ένα πορτοκάλι, για το στόλισμα.

  3. 3

    Λαδώνουμε ένα μεσαίο στρόγγυλο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη υψώνοντάς τη λίγο στα τοιχώματα.

  4. 4

    Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη μέχρι να καλυφθεί.

  5. 5

    Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε λωρίδες και με αυτές σχηματίζουμε πλέγμα πάνω στη μαρμελάδα (ή κάνουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει).

  6. 6

    >Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά σε αέρα και περιμένουμε να κρυώσει για να το κόψουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Μινα Δαμιανου
Μινα Δαμιανου @cook_9225259
Παιδιά εμένα η ζύμη μου γινόταν τρίμματα κ στην γεύση ήταν πικρή.

Από

dolia
dolia @cook_8458974
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε