Πάστα φλώρα η πλούσια
Μία παραλλαγή του γνωστού γλυκού με πολύ πλούσια γέμιση
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη που δούλευε σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Πάτρας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
-
2
Ρίχνουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα, το κονιάκ και το αλευρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
-
3
Μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω ανάλογα το αλευρι που χρησιμοποιούμε.
-
4
Φτιαχνουμε ζύμη μαλακιά.
-
5
Παίρνουμε τα 2/3 της ζήμης και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, πιέζοντας με τα δαχτυλά μας να καλυφθούν ομοιόμορφα ο πάτος και τα τοιχώματα.
-
6
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τα καρύδια και τη κόντιτα.
-
7
Τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη να πάνε παντού.
-
8
Φτιάχνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης γορδονάκια και τα βάζουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα.
-
9
Ψήνουμε στους 180 για 30΄.
-
10
Μπορούμε να τη κάνουμε νηστήσιμη αφαιρώντας το αυγό.
Σχόλια (7)