trelokerkirea
trelokerkirea @cook_8497251

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη όπως ακριβώς τη παρουσίασε στο μπλόγκ του. Είναι η πιο νόστιμη πάστα φλώρα που έχω δοκιμάσει και όσοι τη δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε τη να τη κάνετε και με μαρμελάδα ροδάκινο και πασπαλίστε και λίγα καρύδια απο πάνω απ τη μαρμελάδα του πάει πάρα πολύ!!! Μπράβο ρε Άκη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 130 γρ. βούτυρο
  2. 100 γρ. ζάχαρη
  3. 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  4. 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  5. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1/2 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.

  2. 2

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε, σε δυντατή ταχύτητα, με το σύρμα να αφρατέψουν καλά.

  3. 3

    Μόλις αφρατεύσουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ένα αυγό.

  4. 4

    Το δεύτερο αυγό το χωρίζουμε σε κρόκο και ασπράδι. Τον κρόκο τον προσθέτουμε στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ. Το ασπράδι θα το χρησιμοποιήσουμε για άλειμμα της ζύμης στο τέλος.

  5. 5

    Αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

  6. 6

    Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τα αλάτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ δημιουργώντας ένα όμορφο ζυμάρι.

  7. 7

    Τυλίγουμε με μία μεμβράνη το ζυμάρι μας εκτός από 100 γρ. Με τα 100 γρ. αυτά δημιουργούμε ένα μπαστουνάκι διαμέτρου 1-1,5 εκ. και το τυλίγουμε πάρα πολύ καλά με μία μεμβράνη.

  8. 8

    Τα βάζουμε και τα δύο στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.

  9. 9

    Όταν έχει σφίξει η ζύμη μας, αφαιρούμε από το ψυγείο και βγάζουμε την μεμβράνη από τη ζύμη μας.

  10. 10

    Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας, ρίχνουμε αλεύρι και πάνω από το ζυμάρι μας και ανοίγουμε την ζύμη μας με τη βοήθεια του πλάστη (δεν μας πειράζει να σπάσει).

  11. 11

    Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρουμε τη ζύμη στη αλευροβουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ. Ότι περισσεύει το στρώνουμε στην φόρμα με τα χέρια δημιουργώντας και ένα τοίχωμα γύρω γύρω ύψους 2 εκ.

  12. 12

    Ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα και φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

  13. 13

    Παίρνουμε τα 100 γρ. ζύμη που είχαμε κάνει μπαστουνάκι και τα κόβουμε σε μικρά δισκάκια-φέτες (12 κομμάτια) και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

  14. 14

    Χρησιμοποιούμε το ασπράδι που είχαμε κρατήσει και με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε δισκάκι-φέτα από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

  15. 15

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-40 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα. Τοποθετούμε την φόρμα σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά και η πάστα φλώρα να είναι τραγανή και από κάτω.

  16. 16

    Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά γιατί όταν το βγάλουμε από το φούρνο η μαρμελάδα θα είναι λίγο ρευστή.

  17. 17

    Αν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Από

trelokerkirea
trelokerkirea @cook_8497251
στις