pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Τα παστά λεμόνια είναι λεμόνια ψημένα σε χοντρό αλάτι. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε (αφού υποστούν την κατάληλη επεξεργασία) στην κατάψηξη και να αρωματίσουμε τα φαγητά μας. Με λιγη υπομονή μετά από 3 μήνες θα εχουμε τα πιο αρωματικά λεμόνια που δοκιμάσαμα ποτέ. Τη συνταγή αυτή την άκουσα από τον σεφ Λουκάκο. Την έκανα και μετά απο 3 μήνες σας την παρουσιάζω με απόλυτη εμπιστοσύνη αφού το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Ένα μικρό μέρος απο τα λεμόνια αυτά αρκει για να δώσει άρωμα στα φαγητά μας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον τρόπο αυτό έχουμε κάθε στιγμή λεμόνι να αρωματίσουμε το φαγητό μας! Άλλωστε στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα! Είναι ένας έξυπνος τρόπος να διατηρούμε τα εσπεριδοειδή μας!Μπορείτε να αρωματίσουμε ρεβυθάδες, όσπρια, πατάτες, ψητά και οτι αλλο θέλουμε.Αξιζει τον κοπο να τα δοκιμασετε αρκει 3 μηνες να κάνετε υπομονή και το πολύ μισή ώρα στην κουζίνα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13040 Minutes
1 ταπεράκι
  1. 3 λεμόνια πλυμένα αρκετά καλά.
  2. 2 σακουλάκια χοντρό αλάτι
  3. 2 βάζα []
  4. 1 μαχαίρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα λεμόνια, τα κόβουμε στη μέση και το κάθε μισό μέρος του λεμονιού το χαράζουμε στα 4. Προσοχή όμως δεν πρέπει να μας κοπούν. Γεμίζουμε λιγο-λιγο τα βάζα με το αλάτι εως πανω, βάζοντας παράλληλα τα λεμόνια (με το εσωτερικό τους μέρος προς τα κάτω). Τα κουμπώνουμε και τα φυλάτουμε σε ξηρό σκοτεινό μέρος για 3 μήνες. Ολο το διάστημα αυτο το ανακεινουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  2. 2

    Μετά από 3 μήνες είναι έτοιμα. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα σε ενα ταψί. Παιρνουμε ένα-ένα λεμόνι και πλενοντάς τα, βγάζουμε το εσωτερικό του μέρος με το δάχτυλο.(θα δείτε που τα λεμόνια θα έχουν ψηθεί και το εσωτερικό τους μέρος θα βγεί πολύ εύκολα)

  3. 3

    Αφού τα στεγνωσουμε καλά με ένα χαρτί τα κόβουμε σε όσο πιο στένές λωρίδες μπορούμε για να τα κόψουμε σε πολύ μικρα - μικρά καρέ.

  4. 4

    Τέλος τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα διατηρούμε στην κατάψηξη (κάθε φορά που θέλουμε να τα χρησιμοποιούμε 2 κυβάκια αρκούν και αρωματίζουμε το φαγητό μας)

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592
Ενδιαφερουσα φαινεται η συνταγή.Θα ήθελα λίγη βοήθεια: όταν λες 2 σακουλάκια φαντάζομαι εννοείς συνολικά ένα κιλό αλάτι? σωστά? επίσης, στο λεμονι όταν το κόβουμε αφήνουμε τα κουκούτσια ή τα αφαιρούμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα