κύρια φωτογραφία συνταγής Pasta με ρεβύθια, από την Τοσκάνη
Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
,

Αρωματικά μακαρόνια με δεντρολίβανο, σκόρδο και ρεβύθια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή προέρχεται από την Τοσκάνη όμως την αγαπούν σε ολόκληρη την Ιταλία. Προσέξτε όταν ρίξετε το σκόρδο στην κατσαρόλα με το λάδι να το αφήσετε μέχρις ότου μαυρίσει. Θα σας συμβούλευα να το πατήσετε με ένα πηρούνι για να ανοίξει και να απελευθερώσει τους χυμούς του. Επίσης εννοείται ότι όταν ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα έχουμε πρώτα σουρώσει, αλλά κρατάμε 2 φλιντζάνια από το ζουμί τους για τη συνέχεια. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε. Είναι μια εξαιρετική συνταγή, πολύ γευστική την οποία θα απολαύσουν και τα παιδιά, που ως γνωστόν δεν τρελαίνονται για όσπρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

64 Minutes
  1. 500 γρ. ρεβύθια
  2. 500 γρ. κοχυλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
  3. 5 σκελίδες σκόρδο
  4. 5 κουταλιές της σούπας ξερό δεντρολίβανο
  5. 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  6. 3 κουτιά ντομάτας κονκασέ
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. παρμιτζιάνο ρετζιάνο τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μισοβράζουμε τα ρεβίθια που έχουμε βάλει αποβραδίς να φουσκώσουν, με λίγο αλάτι.

  2. 2

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να μαυρίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ζουμί από τα ρεβύθια χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά.

  4. 4

    Όταν βράσουν τα ρεβύθια μέσα στη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρις ότου απορροφήσουν τα υγρά τους και γίνουν al dente.

  5. 5

    Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά μας με μπόλικο παρμιτζιάνο ρετζιάνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (50)

Chloe Τ.
Chloe Τ. @cook_8455900
5 πηρουνάκια με πολλή αγάπη. Πολύ νόστιμο φαγάκι με έντονη μυρωδιά από δεντρολίβανο.

Από

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
στις
,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε μου όπως θα διαπιστώσετε και από τις συνταγές μου.Είναι όμως και η αγαπημένη μου, αφού πολλά χρόνια παραμονής στη γειτονική χώρα με έκαναν να λατρέψω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να μάθω να δημιουργώ original συνταγές απ' όλη τη χώρα και φυσικά να μαγειρεύω με φαντασία και μεράκι προσωπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης. Στην Ιταλία όμως έχουν και ένα μικρό μυστικό, που θα το μοιραστώ μαζί σας. Φυτεύουν σε μικρές γλαστρούλες, όλα τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν για να δώσουν μοναδικό άρωμα στις συνταγές τους. Θυμάρι, βασιλικός πλατύφυλλος, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, δεν λείπουν ποτέ από το παράθυρο της κουζίνας μου. Φυτέψτε τα κι εσείς και θα με θυμηθείτε...Το φαγητό σας θα σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο εάν το γαρνίρετε με ολόφρεσκα αρωματικά που θα κόψετε με τα χεράκια σας τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.
Δες περισσότερα