greg97
greg97 @greg97
,Ελλάδα

Πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκάκι, ιδανικό και για μπουφέ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι πολύ παλιά, την έκανε η γιαγιά Αθηνά, από την οποία, μέσω της μητέρας μου, πέρασε και σε μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση
  2. 240 γρ μαργαρίνη
  3. 160 γρ ζάχαρη
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 σφηνάκι ούζο
  6. αλεύρι μαλακό όσο πάρει (περίπου 250 γρ)
  7. Για τη γέμιση
  8. 150 γρ ζάχαρη
  9. 150 γρ φιστίκια
  10. 2 ασπράδια αυγών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καβουρδίζουμε τα φιστίκια, τα ξεφλουδίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ, να γίνουν σκόνη.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε το μίγμα για την βάση. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους, την βανίλια και το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, σε μικρές δόσεις μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

  3. 3

    Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φιστίκια, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φορμάκια μας.

  5. 5

    Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και την απλώνουμε μέσα στα φορμάκια.

  6. 6

    Ακολούθως, γεμίζουμε με το μίγμα μαρέγκας-φιστικιού.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 15΄ - 20΄, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

  8. 8

    Ξεφορμάρουμε μόλις βγουν από το φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

MARIALENA1
MARIALENA1 @cook_8450826
geia sas eimai polu nea sto site,pou blepo pos einai polu omorfo..mou arese polu h suntagh sas kai thelo na thn ftiakso alla tha hthela na rothso sxetika me ta fistikia pou den anaferete ti na einai,aiginhs h araphko..tha epanelthio me batmologia,euxaristo...

Από

greg97
greg97 @greg97
στις
,Ελλάδα